Hava Durumu

Recep Altepe bıçak biledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’ ile geleneksel Bursa bıçaklarının bir marka haline getirilerek dünya vitrinine çıkarılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe bıçak biledi!

Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleri başta olmak üzere bütün değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Bursa bıçaklarını yeniden marka haline getirip, dünya vitrinine çıkarmak için iki yıldır yaptığı tasarım yarışmasını yeniden hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Bıçakçılar Derneği ile birlikte düzenlendiği yarışmayla, geleneksel Bursa bıçaklarını ülke geneline ve dünyaya tanıtmak ve Bursa bıçaklarının aranılan bir marka haline getirilmesi amaçlanıyor. Tasarım yarışmasıyla aynı zamanda bıçak üretimi yapan küçük ve orta ölçekli üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bir bıçak atölyesinde düzenlenen kahvaltılı programda yarışma süreci hakkında bilgiler verdi. Makine başında eline bıçak alıp, bileyen Başkan Altepe, aynı zamanda baba mesleği olan el emeği bıçakçılığın yaşatılması ve aranılan bir marka olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bursa’nın tüm değerlerine sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Altepe, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmadaki en önemli amacımız geleneksel el sanatımız olan Bursa bıçaklarına yeni tasarımlar kazandırmak. Bursa ve Türkiye genelinden tüm bıçakçı ve tasarımcılara açık alan bu yarışma ile Bursa bıçaklarının aranılan bir marka olarak dünya vitrinine çıkmasını amaçlıyoruz” dedi.

Seçici kurul üyeleri ve kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları dışında tüm tasarımcılara açık olan ve Bursa teması kullanılarak gerçekleştirecek yarışma; Mutfak ve kasap bıçağı seti, Kılıç seti, Hançer ve Av bıçakları seti, Çakı seti, testere gurubu ile Döner, pastırma ve börek bıçağı seti olmak üzere 6 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmaya başvuru formları Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr adresli web sitesinden ya da Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kültür Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Tasarımlar, katılım belgesi, açıklama belgesi ve kısa özgeçmiş formunun eksiksiz doldurularak, eserlerle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü veya Bursa Bıçakçılar Derneği’ne posta veya elden teslim edilebilecek. Her yarışmacı en fazla üç kategoride yarışmaya katılabilecek. Eserlerin 21 Haziran 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar teslim edilmesi gerekirken, değerlendirme sonuçları 25 Haziran 2013 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden ve medyadan kamuoyuna açıklanacak. Her kategori için birincilik ödülü 6000 TL, ikincilik ödülü 4000 TL ve üçüncülük ödülü 2000 TL olarak belirlenirken, seçici kurul uygun görürse her kategoride en fazla 1 adet olmak üzere 1000 TL değerinde mansiyon ödülü verebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.