Hava Durumu

Recep Altepe'den temiz çevre çağrısı

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘daha yaşanabilir ve daha sağlıklı Bursa’ hedefiyle çalıştıklarını, üretim yaparken çevreyi kirletenlere taviz verilmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe'den temiz çevre çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İlker Oral ile yeni yönetim kurulu üyeleri ile BURULAŞ’taki başkanlık makamında bir araya geldi. BOSİAD’ın yeni yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Altepe, Bursa’da sağlıklı şehir hedefiyle çalışmalarına yön verdiklerini anlattı.
Başkan Altepe, çevre konusunda hassasiyet taşıdıklarını belirterek, “Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımak için şehrimizi temiz tutmalı, çevreye duyarlı davranmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da çevre konusunda tam anlamıyla adeta seferberlik ilan etmiş haldeyiz. Yıllardır kirlilik şikayeti yaşanan dereler temizleniyor, kentin kirli suları kolektörlerle uzaklaştırılıyor, üretici firmalar denetleniyor. Bursa’da dereler temiz akıyor, artık. Yeşil Çevre’yi de izliyoruz, BUSKİ ile çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz. En iyi çevre yatırımlarını yapan organize sanayi bölgelerini ödüllendiriyoruz, bu yıl 2.’sini yapacağız. Bursa’da çevreye duyarlı sanayi bölgelerinin olması gerekiyor” diye konuştu.

Bursa’da çevre konusunda daha iyi konuma gelmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, “Bakanlıkla da sürekli görüşüyor, çevre yetkilerini bize verilsin diye uğraşıyoruz. Vatandaş bize soruyor, biz de tek yetkili olalım istiyoruz. Nihayetinde halka hesap veriyoruz. Yetki yerele verilirse sorumlusu belli olur, otokontrol de kendiliğinden sağlanır. Çevreyi ihmal edene, taviz verilmez” dedi.
Arıtma tesisi olmayan işletmeleri arıtma tesisi kurmaları konusunda uyardıklarını ve eksiklerin en çabuk şekilde giderilmesi için çözümler ürettiklerini de belirten Başkan Altepe, “Bursa, çevre konusunda da örnek olsun istiyoruz. Tüm Marmara’da çevre temizliğini önemsiyoruz. Marmara Bölgesi temiz olursa, Türkiye temiz olur. Bu bölgede yaklaşık 10 bin fabrika var. Kendi adımıza tedbirleri aldık ve denetimleri aralıksız sürdürüyoruz. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz, yatırımlarımızı yapıyoruz. Haksız rekabet dönemi bitti” diye konuştu.

BOSİAD Başkanı İlker Oral da Bursa’da çevre odaklı faaliyetleri desteklediklerini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Ziyaretin sonunda Başkan Recep Altepe, İlker Oral’a el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.