Hava Durumu

Recep Altepe sınıf arkadaşının evini yıktı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlkokulu’nun yenilenmesi hedefiyle okul çevresindeki binaların yıkımını başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe sınıf arkadaşının evini yıktı!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Demirtaşpaşa İlkokulu ve çevresinde incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, Bursa’nın bir kalite kenti olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda yapılan tüm çalışmalarda kurumlarla ortak hareket edildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Ortak çalışmalar yaptığımız en önemli kurumlardan biri olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile gençlerimiz için çok yönlü çalışmaları sürdürüyoruz. Gençlerimizin eğitimine yönelik faaliyetlerin yanı sıra tarihi mahallelerimizde bulunan okullarımızın eskiyen binalarının yenilenmesi ve kamulaştırmalarla mevcut alanlarının genişletilmesine de çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, kentin merkezinde bulunan ve hem babasının hem de kendisinin okuduğu okul olan Demirtaşpaşa İlkokulu’nun zamanla kapasitesinin yetersiz hale geldiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız çalışmayla okulun çevresinde 9 parselde yapılan kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Bölgedeki kamulaştırmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını anlatan Başkan Altepe, “Artık yıkımlara başlıyoruz. Okulun inşaatının yapımını, mahallemizin değerli insanlarından, kendisi de burada eğitim görmüş olan, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın gerçekleştirecek. Demirtaşpaşa İlkokulu, 1967-68 yıllarında yıkıldı, şimdi de orijinal haliyle tekrar burada inşa edilecek. İnşaata da kısa zamanda başlamış olacağız. Demirtaş Mahallesi’ne ve kente değer katacak olan okulun kapasitesi de bu sayede artacak” diye konuştu.

Hayırsever Erhan Nasyalçın da eğitimin önemine değinerek, “Evlatlarımızın iyi yerlerde eğitim almaları önceliğimizdir. Ben de vatanın en güzel şehrinde doğmuş büyümüş bir insan olarak ülkeme eğitim konusunda bir katkım olacağından dolayı mutluyum. Benden yana helal olsun. Bu konuda bana destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Yıkımı yapılan evin sahibi ve Başkan Altepe’nin de ilkokuldan sıra arkadaşı olan Fikret Numanoğlu ise “Bu okulda okuduk, bu mahallede büyüdük. Anılarımız çok ama okulun yenilenmesine bir katkımız olursa memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.