Hava Durumu

Referandum kaçınılmaz

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, seçimlerden anayasa çalışmalarına kadar birçok önemli gündem maddesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Referandum kaçınılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD'den gönderdiği "2014'te 3 sandık" mesajını değerlendirdi.

Gezilerde vatandaşların ekonomiden çok yeni anayasayı sorduğunu vurgulayan Çelik, TBMM'deki uzlaşma komisyonunun şimdiye kadar önemli bir ilerleme kaydedemediğini belirtti.

Çelik, AK Parti'nin uzlaşma komisyonunun tüm çalışmalara zamanında destek verdiğini ancak muhalefetin konuyu zamana yayarak yeni bir Anayasa yaptırmamaya çalıştığını öne sürdü: "Oysa biz yeni Türkiye'nin ilk Anayasasını yapmak istiyoruz."
Haberin devamı ?reklam

Böyle bir durumda referandumun kaçınılmaz hale geleceğini belirten Bakan çelik, "Mesele büyük resme bakmak. Türkiye'nin kredi notu artıyor, dış politikadaki cazibesi ortada. Bu yeni dönemde yeni bir Anayasa ile Türkiye performansını 100 kat katlayacak" dedi.

Referandum için toplanması gereken oy sayısı için de muhalif partilerinin oy vereceğine inandığını dile getirdi: Bu TüRkiye için alınması gereken bir risk. Buna muhalefet içinde destek verecek isimler çıkacağını düşünüyorum.

"Başkanlık sistemini yeni anayasanın önüne koyan bir irademiz yok" diyen Çelik, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı sistemindeki ikiyüzlülüğü ortadan kaldıracağını belirterek Fransa örneğini verdi: "Halk oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı zaten fiilen başkan demektir."

Yetkilerin nasıl düzenleneceğine dair soruya ise "Zaman gelince yanıt bulur" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.