Hava Durumu

'Referandum Türkiye'nin önünün açılması için fırsat'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dürdane Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Referandum Türkiye'nin önünün açılması için fırsat'

Dürdane Mahallesi'nde vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Mustafa Dündar, daha sonra Dürdane Kalkınma Kooperatifi Lokali'nde vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Mahallenin ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını dinleyip not alan Mustafa Dündar, "Belediye olarak sorumluluklarımızın şuurundayız. Bizimle ilgili olan talepleri en kısa sürede yerine getiriyoruz ancak, bazı meseleler var ki bizim dışımızda, Büyükşehir ve ilgili bakanlıklar tarafından çare bulması gerekiyor. Bunlarla ilgili de biz devreye girip sorunların kısa sürede çözümü için gerekeni yapıyoruz. Örneğin, vatandaşlarımızın ormanla ilgili yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için, bizzat bakanlık yetkilileri ile görüşüp durumu aktaracağım" dedi.

Vatandaşların referandum sürecine ilişkin sorularını cevaplayan Dündar, "Yapılacak olan referandum Türkiye'nin önünün açılması için büyük bir fırsat. Bu ülkede bir 15 Temmuz gerçeği yaşadık. Bu saldırı, 100 yıl önce ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlerin sahip olduğu zihniyetin bir devamıydı. Çok şükür başarısız oldu" diye konuştu.

Yeni sistemin, devlet ve milleti bütünleştireceğini söyleyen Dündar, "Sistemin yenilenmesi, tek başına iktidarın ve istikrarın devam etmesi çok önemli. Hükümetlerin kurulamadığı, koalisyonların olduğu, seçim dönemlerinde verilen sözlerin unutulduğu bir sistemde ancak sorun üretilir. Türkiye'nin en önemli meselesi istikrar. Yapılacak olan bu değişiklik, tek başına iktidarın geleceği, vatandaşın seçeceği bir anayasal düzenleme. Vatandaş olarak sandığa gidip oyumuzu verdiğimizde, bileceğiz ki bir hükümet çıktı. Belirsizlik diye bir şey yok. Ayrıca seçildikten 5 yıl sonra da gelip sana hesap verecek. Dolayısıyla iş yapmak zorunda, bahane üretmek değil. Sağlam bir sistem olduğu zaman, gelen kim olursa olsun sorumlu bir kişi olacak. 16 Nisan'da 'Evet' oylarının çıkması, bu ülkenin daha iyi yönetilmesi, kendi ayakları üzerinde durabilmesinin önünü açacaktır. Halkımızın bu bilinçle gideceği sandıkta güçlü bir Türkiye, güzel bir gelecek için 'Evet' diyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.