Hava Durumu

Referanduma yeşil ışık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mahalli İdareler Seçimleri’nin 27 Ekim 2013 tarihe alınmasıyla ilgili Meclis’te yapılan Anayasa Değişikliği oylamasının 360’da kalmasını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Referanduma yeşil ışık

 “Halka gitmekten daha doğal ne olabilir. Bundan kaçmamak gerekiyor. Halka güvenmemiz gerekiyor. Yeri zamanı gelince milli iradeden söz ediyoruz. Yeri zamanı gelince halkın iradesi her şeyin üstündedir diyoruz. O zaman kaçmayacağız. Halka gideceğiz ve başvuracağız. Halk iradesiyle yolunu gösterecek ve biz de güveneceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastalığı nedeniyle evinde tedavisine devam edilen halk ozanı Hüseyin Çırakman’ı, Mamak’ta bulunan evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun Çırakman’ın evine gelişinde kendisini bekleyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla karşılayan vatandaşlar, “Başbakan Kemal” diye bağırdı.

Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyarete gelmesi dolayısıyla sazını hediye eden Çırakman, bazı eserlerini de seslendirdi.

Ziyaretinden ardından gazetecilerin soruların cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çırakman’ın Anadolu’nun sesi ve sazı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Çırakman’ın değişleriyle ve türküleriyle toplumu aydınlattığını söyledi. Anadolu dendiği zaman Hüseyin Çırakman gibi halk ozanların anılması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “İnsan olarak bu kadar büyük katkılar yapan birisini gün geliyor, zaman oluyor ve toplum unutuyor.

Onun türkülerini defalarca televizyonlardan ve radyolardan dinledik. Başkaları seslendirdiler. Ama onun hiçbir sosyal güvencesi yok. O zaman dönüp geriye kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Hayatını topluma adayan, insanlığa adayan birisine toplum duyarsız kalmamalı. Onun yerde saygıyla anmalı. Ben bu bağlamda geldim ve kendisini ziyaret ettim. Bana sazını verdi. Onun partimizin müzesine koyacağız. Hüseyin Çırakman’ın çaldığı sazdır diyeceğiz. Gelecek kuşaklar o saza bakacaklar. Hüseyin Çırakman’ın şiirlerini okuyacaklar” diye konuştu.

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınması sürecinde referandum olasılığının gündeme geldiğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Halkın oyuna iradesine her siyasetçinin kimliği ne olursa olsun, unvanı ne olursa olsun, bulunduğu mevki ne olursa olsun saygı gösterilmesi gerekiyor. Demokrasinin yolu halkın iradesinden geçiyor. Eğer Meclis’te tecelli eden 360 oy, halkın oyuna başvurmayı gerektiriyorsa, belediyeler mi? Kapatılacak, seçimler mi? Yapılacak, seçimler erkene mi? Alınacak, erkene alınsın mı? Alınmasın mı?, halka gidilecek. Halka gitmekten daha doğal ne olabilir. Bundan kaçmamak gerekiyor. Halka güvenmemiz gerekiyor. Yeri zamanı gelince milli iradeden söz ediyoruz. Yeri zamanı gelince halkın iradesi her şeyin üstündedir diyoruz. O zaman kaçmayacağız. Halka gideceğiz ve başvuracağız. Halk iradesiyle yolunu gösterecek ve biz de güveneceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun soruları cevaplandırması sırasında araya giren halk ozanı Hüseyin Çırakman, “Halka gitmeyen sudan çıkmış balık gibi ölür”dedi. Kılıçdaroğlu ise, “Halka gitmeyen sudan çıkmış balık gibi ölür. Hüseyin Çırakman doğruyu söylüyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.