Hava Durumu

Refik Yılmaz: 'İmkan verilirse göreve hazırım'

90 yılda yapılamayan hizmetleri 90 aya sığdırdıklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, imkan verilirse bir dönem daha başkanlığa hazır olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Refik Yılmaz: 'İmkan verilirse göreve hazırım'

AS TV'de yayımlanan Bursa Hâkimiyet ve AS TV ekibinin sorularıyla ekrana gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz, yerel gündem, siyaset, belediye hizmetleri olmak üzere birçok soruyu cevapladı. Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, aday gösterildiği takdirde hizmet etmeye hazır olduğunu söyledi. Yılmaz, "Her parti seçime gireceği zaman seçimi kazanmak ister. Bu çalışmalar, anket, mesajlar, şehrin ileri gelenlerine, STK başkanlarına soruluyor. Şu anda da bu çalışmaların hepsi yapıldı. Tabiri caizse nefesler tutuldu. Son 1 hafta 10 gün içerisinde açıklanacak. Her şey nasip meselesi nasibimizde bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak varsa biz bunu yaşayacağız. 90 yılda yapılamayanı 90 aya sığdırdıysak önümüzdeki 60 ayda da Gemlik'e değer katacak özellikle toplu konut yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğiz. Nasibimizde varsa canla başla çalışmaya hazırız " dedi.

AMACIMIZ KAR DEĞİL

Yeniden başkan olduğu takdirde Gemlik için öne çıkacak projeleri anlatan Başkan Yılmaz, Gemlik'in sanayiye doyduğunu ve Gemlik'e fark katacak projeler yapacaklarını söyledi. Yılmaz, " Teleferik projemiz vardı. Bu dönem gerçekleştiremedik. Kamuoyuna bu sözümüzdü onu gerçekleştireceğiz. Gemlik'te altyapı sorunu kalmadığı için yatırımların çoğu üstyapı ve turizme yönelik olacak" dedi. Geçtiğimiz günlerde 130 dairesinin teslim edildiği Cihatlı Mahallesi'nde yapılan toplu konutlara ilişkin konuşan Yılmaz, amaçlarının kâr değil sosyal proje yapmak olduğunu söyledi. Yılmaz, "Toplu konut için TOKİ ile görüşmelerimizde anlaşamadık. Arsamıza karşılık yüzde 25 istedik ancak onlar 50 ya da 100 daire vereceğini söylediler. Böyle bir projeyi meclisten geçiremezdim. Gemlik Belediyesi'nin hakkını korumamak olurdu. Neticede kendimiz yapmaya karar verdik. Konutlarımız 7 ayrı etaptan oluşuyor. Geçtiğimiz hafta 130 dairesinin sahiplerini belirledik. Amacımız kâr etmek değil. Biz vatandaşımızdan sadece maliyetini alıyoruz" dedi.

GEMLİK'E ÇAĞ ATLATACAĞIZ

Tüm yatırımlara olduğu kadar spor hizmetlerine de büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, Gemlik'i spor şehri yapmak istediklerini belirterek, "Göreve geldiğimde şehrimizde bir tane stadyumumuz vardı. Kasamda 42 bin TL nakit para ancak 6 milyon TL borç vardı. Bugün baktığımızda ilçeye 20 adet halı saha kazandırdık. Böyle olunca da Gemlik Sporumuz U11,U12,U13, U14,U15,U16, U17 grubunda Bursa'da Marmara birinciliğini elde etti. Gemlik'i spor şehri yapmak en büyük hedefimiz" dedi. Sade futbol değil birçok spor dalında başarılarının olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, gençlere destek olacaklarının altını çizdi. Eğitim, spor yatırımlarının dışında sağlık alanında da adından söz ettiren yatırımlara imza attıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Kentin doğusunda 30 dönümlük bir arazi üzerinde 260 yataklı 5 yıldızlı otel konforunda hastane hayata geçirdik. Bu hastaneler aynı zamanda AK Parti hükümetinin sağlığa bakış açısını gösteriyor " dedi.

'EĞİTİMDE İYİYİZ'

Eğitimde iyi durumda olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, ikili eğitime Gemlik'te son verdiklerini söyledi. Yatırımların devam ettiğini belirtenYılmaz, " Bir kısım okullarımız depreme dayanıklı değildi.İlk dönüştürdüğümüz okul Gemlik Lisesi oldu. Hayırsever iş- adamlarımız okullar yaptırdı ve yapımı devam eden okullarımız var. Sadece Belediyemizin yaptığı derslik sayısı 150'yi geçiyor. Gemlik'te 16 sene önce sınıf sayımız 55 iken şu anda birçok okulda sınıf sayımız 24'e düştü" dedi.

'ŞEFFAF BELEDİYEYİZ'

Şeffaf belediyecilik kavramını Gemlik Belediyesi'nde uyguladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, halkın denetleme mekanizmasını internetten yaptıkları yayınlar ile çalıştırdıklarını söyledi. İzahını veremeyecekleri harcamalar yapmadıklarını söyleyen Yılmaz, " Biz bu yatırımları milletin parasıyla yapıyoruz. Bunları yaparken de belediyelerin şeffaf olması gerektiğine inanıyorum. İmar planlarımızı millete açıyoruz. İnternetten yayınlıyoruz. Bu şeffaflık bizi rahatlatıyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.