Hava Durumu

Reina saldırganı hakim karşısında! ''Bundan sonraki duruşmalarda savunma yapacağım''

Reina katliamı davasının dokuzuncu duruşmasında ifade veren Abdülgadir Masharipov, dava dosyasının kendisine tam olarak ulaştırılmadığını söyledi. Masharipov, "Dosyadaki kelimeleri okumakta zorlanıyorum, tercüman talebinde bulunuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reina saldırganı hakim karşısında!  ''Bundan sonraki duruşmalarda savunma yapacağım''

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da 2015'i 2016'ya bağlayan yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 44'ü tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın 9. duruşması başladı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, aralarında Masharipov'un da bulunduğu 4'ü kadın 41 tutuklu ve 8 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva, imam nikahlı eşi Fransız vatandaşı Tene Traore ve bir kadın sanık SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada mahkemeye gelen belgeler okundu. HTS kayıtları ile ilgili gelen bilirkişi raporunda sanık Masharipov'un bazı sanıklarla irtibatlı olduğu belirtildi. Terör saldırısına ilişkin görüntülerin Masharipov'a gönderildiği de kaydedildi.

'DOSYAYI TAM OLARAK İNCELEMEDİM'

Savunmasının hazır olup olmadığı sorulan Masharipov, "Tam hazır olmadığımdan dolayı bundan sonraki duruşmalarda savunma yapacağım. Bu dosyayı tam olarak bana ulaştırmadılar, dosyayı tam olarak incelemedim. Dosyadaki kelimeleri okumakta zorlanıyorum, tercüman talebinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanı bir sonraki duruşmada Masharipov'un savunmasını tamamlamasını istedi.

Duruşmada söz alan müşteki avukatları sanıklardan şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı Masharipov'a savunmasını hazırlaması için süre verilmesini ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.