Hava Durumu

Rektör Ulcay: "Ar-Ge personeli yetiştireceğiz"

Bursa Uludağ Üniversitesi, öğrencilerini ihtiyaç duyulan sektörler için yetiştirmek amacıyla ilklere imza atmaya devam ediyor. Önceki yıl savunma sanayi Ar-Ge personeli eğitimleri vermeye başlayan Uludağ Üniversitesi, Ekim ayından itibaren 4 yeni sektörde Ar-Ge personeli yetiştirme programlarını da devreye sokacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rektör Ulcay: "Ar-Ge personeli yetiştireceğiz"

Gıda, tekstil, makine ve malzeme ile otomotiv sektörlerinin duyduğu yetişmiş Ar-Ge personeli ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı'nı hayata geçirecek olan Uludağ Üniversitesi'nde, Ekim ayında alacağı başvurular ile öğrencilerine bu alanda eğitim verecek. Seçilen sektörlerde araştırma yapabilecek, Ar-Ge merkezleri oluşumuna katkı sağlayabilecek, yenilik, inovasyon, proje yönetimi ve fikri mülkiyet hakları konularında bilgili araştırmacılar yetiştirmek istediklerini vurgulayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Önceki yıl başlattığımız savunma sanayiine nitelikli Ar-Ge personeli yetiştirme programı hem öğrenciler hem de ilgili sanayi kuruluşları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ciddi bir talep oldu. Bu yıl da Bursa'mız ve ülkemiz için büyük önem arz eden gıda, tekstil, otomotiv, makine ve malzeme konularında eğitimler verme kararı aldık. Eğitimlerimiz Ekim ayında başlayacak" dedi.

ULCAY: ÖĞRENCİLERİMİZ DONANIMLI BİR ŞEKİLDE MEZUN OLACAK

Eğitimlerin ilgili bölümlerde okuyan son sınıf öğrencilerine, tezini almamış olan yüksek lisans öğrencilerine açık olacağını söyleyen Rektör Yusuf Ulcay; "Eğitimlerimiz büyük oranda sektör temsilcileri tarafından verilecek. Program boyunca teknik geziler ve mentörler tarafından uygulamalı araştırma projeleri yapılacak. 3. Nesil Üniversite vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlayış içerisinde öğrencilerimize mezun olana kadar en güncel ve gerekli bilgileri vermeye gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz buradan donanımlı bir şekilde mezun olacak ve çalışacakları sektörlerde kendilerini kolayca kabul ettirecekler" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.