Hava Durumu

Reşit olmayan kızla ilişkiye girmişti...

Reşit olmayan Faslı dansçı Kerime El Mahrug ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından yedi yıl hapse mahkum edilen İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi (78), Yargıtay’da aklandı. Berlusconi'nin katılmadığı duruşmaya, "Tüm dünya arkamızdan bize gülüyor" diyen savcının sözleri damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reşit olmayan kızla ilişkiye girmişti...
Yargıtay üyeleri, “bunga bunga” diye adlandırılan partilerden dolayı başı derde giren, İtalyan siyasetinin en renkli simalarından Berlusconi’nin davası üzerine görüşünü, dokuz saat süren müzakerelerin ardından dün gece açıkladı. 

Savcı Eduardo Scardaccione, suç unsurlarının oluştuğuna kanaat getirerek, Temyiz Mahkemesi’ndeki beraat yerine, Milano’daki yerel mahkemenin verdiği yedi yıl hapis kararına uyulmasını istedi.

“BERLUSCONI, EJDERHA TUTKUSUNA SAHİP”

Scardaccione’nin mütalaasında, Berlusconi’nin boşandığı eşi Veronica Lario’nun sözlerine atıfta bulunarak, “Berlusconi, genç kızlar karşısında bir ejderha tutkusuna sahip. Yargılandığı bu olay da tesadüf değildir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Savcı, suç tarihinde başbakanlık koltuğunda oturan Berlusconi’nin, hırsızlık suçundan gözaltına alınan “Ruby” takma adlı Kerime El Mahrug’u, “O kız Mısır lideri (dönemin) Hüsnü Mübarek’in yeğenidir. Onu serbest bırakmazsanız iki ülke ilişkileri zarar görür” diyerek karakoldan kurtarmasına da değindi.

Parayla cinsel ilişkiye girdiği yönündeki iddiaları reddeden Berlusconi, El Mahrug’un 18 yaşından küçük olduğunu bilmediğini ve onu Mübarek’in yeğeni sandığını öne sürmüştü.

Berlusconi’nin bu bahanesinin, adeta bir Mel Brooks filmine benzediğini belirten savcı Scardaccione, “Tüm dünya arkamızdan bize güldü” diyerek, İtalyanların düştüğü durumu ifade etti. Ancak Mahkeme üyeleri, 78 yaşındaki siyasetçinin bu suçları işlediğine dair yeterli delil olmadığı hükmüyle beraat kararını onayladı.

BERLUSCONI: ÇOK MUTLUYUM

ANSA haber ajansına göre, kararın ardından kendisine ulaşan gazetecilere açıklama yapan Berlusconi, “Çok mutluyum. Haksız yere suçlanmıştım. Böylece bir kâbus sona erdi” dedi.
Bir başka davadan dolayı iki yıl siyasetten men cezası bulunan Berlusconi’nin, “Bunun için de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdum. Şimdi oradan da iyi bir haber bekliyorum. Sonra rahatlıkla siyaset sahnesine yeniden inebilirim” dediği de aktarıldı.   

GERÇEK YAŞINI BİLMEME SAVUNMASI KURTARDI

Milano’daki villasında meşhur ‘bunga bunga’ partileri düzenleyen Berlusconi, o dönemde 17 yaşında olan Ruby ile cinsel ilişkiye girmekle itham edilmişti. Berlusconi ise kendisini, “Ruby’nin yaşını daha büyük zannediyordum” diye savunmuştu.
Berlusconi ayrıca, hırsızlıktan gözaltına alınan Ruby’i, nüfuzunu kullanarak polis merkezinden kurtarmakla da suçlanıyordu.

Yargıtay’ın nihai kararı sonucu, Berlusconi’nin yine bu dava çerçevesinde aldığı ömür boyu siyasetten men kararı da ortadan kalkmış oldu.

İtalya'da hakkında açılan pek çok dava bulunan Berlusconi, şirketi Mediaset ile Amerikan yapımı filmlerin alım-satımında vergi kaçırdığı gerekçesiyle aldığı bir yıl hapis cezasını yaşı nedeniyle sosyal hizmet cezası olarak çekmiş ve bu cezasını geçen hafta tamamlamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.