Hava Durumu

Ressam çiftin 250 liralık nafaka davası!

Ressam Murat Asilcan eski eşi Mürüvvet Durak'a verdiği aylık 250 liralık nafakayı ödeyemediği için kaldırılmasını istedi. Fakat mahkeme nafakayı 400 liraya yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ressam çiftin 250 liralık nafaka davası!

Ressam Mürüvvet Durak ile meslektaşı Murat Asilcan üç yıl önce boşandı ve çiftin 4 yaşındaki çocuğunun velayeti anneye verildi. Babanın da 250 lira nafaka ödemesi kararlaştırıldı. Balat'ta ihtiyaç sahibi çocuklar için "Sat Kurtul Projesi" başlatan ve antika ve mezat dünyasında "Bay Sat Kurtul" olarak tanınan Asilcan, işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle çalışamadığını ve Kitap satarak geçimini sağladığını iddia ederek 250 liralık nafakanın kaldırılması için eski eşine dava açtı.

Zor şartlar altında yaşadığını ileri süren Asilcan, eski eşinin dairesi ve kirası olduğunu, bir tablo satışından ortalama 2-4 bin lira kazandığını belirtip imkânlarının nafaka için yeterli olmadığını söyledi. Davaya cevap veren Mürüvvet Durak ise asgari ücretle öğretmenlik yaptığını öne sürerek, Asilcan'ın Balat'ta iki katlı bir antika dükkânı ile 40 bin lira değerinde bir motosikleti olduğunu, müzayedelerden de iyi para kazandığını ve lüks bir villada yaşadığını savundu. Durak, Asilcan'ın 40 bin TL'lik motosikletine de haciz getirtti. Asilcan'ın açtığı davanın reddine karar veren mahkeme, Durak'ın nafaka artırım talebini ise kısmen kabul ederek nafakanın 250'den 400 liraya çıkarılmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.