Hava Durumu

Reyhanlı Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya devam eden Reyhanlı'da vatandaşlar, yarın ilçeye gelecek Başbakan Erdoğan'ı bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reyhanlı Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya devam eden Reyhanlı'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programı nedeniyle hazırlık yapılıyor.  

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede büyük bir saldırı yaşandığını, saldırı anından itibaren Başbakan Erdoğan'ın sık sık arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı halkının acısını paylaşmaya geleceğini ifade eden Şanverdi, bugüne kadar bin 684 vatandaşın zararının tespit edildiğini, gerekli yardımların yapıldığını anlattı.

Olaydan üç gün önce Reyhanlı'ya kötü ve kirli bir elin geldiğine işaret eden Şanverdi, şunları söyledi: "Reyhanlılılar ile Suriye halkını karşı karşıya getirmek, birbirlerini linç etme projesi, provokasyonu yaşandı. Reyhanlı ve Suriye halkları bu oyuna gelmedi. 'Bayrak yakıldı, bayrağa küfür edildi' denildi. Ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Maalesef münferit olaylar yaşadık. Biz bu oyuna gelmedik. 'Bu oyunu bozacağız' diyoruz. Çünkü tek istekleri, Reyhanlı'daki vatandaşları karşı karşıya getirmek. Biz bu oyuna gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz."

Bu gece uyuyamam, sevincimden yatamam

Birçok ev ve iş yerine Türk bayraklarının asıldığı, güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede Başbakan Erdoğan'ın gelişini büyük bir heyecanla bekleyen 73 yaşındaki Ali Yorucu, çok sevinçli olduğunu anlattı.

Duygularını "Bu gece uyumamam, sevincimden yatamam. Allah kendisine uzun ömür versin vazifelerinde başarılar diliyorum" diye ifade eden Yorucu, her şeyi yaptığını söylediği Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

İkinci patlamanın olduğu PTT binası önündeki pastanesi zarar gören Hikmet Aydın da iş yerinde onarım çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Patlamada "sağımı solumu kaybettim" diyerek iş yeri komşularının yaşamını yitirdiğini anlatan Aydın, Başbakan Erdoğan'ı ümitle beklediklerini, devletin, patlamanın ardından bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.