Hava Durumu

Reyhanlı'da iki gazeteciye gözaltı

Reyhanlı’da dün patlamanın meydana geldiği yasak bölgede çekim yaptığı için iki gazetecinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reyhanlı'da iki gazeteciye gözaltı

Çektikleri fotoğraflara ve kamera kayıtlarına el konulan gazeteciler işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirilmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştiren bombalı saldırıyı insanlık suçu olarak niteledi. TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye sınırında halklar arasındaki gerginliği fırsat bilerek sivil halkı hedef alan bombalı saldırıyı düzenleyenlerin hangi gruba mensup olurlarsa olsunlar yaptıkları eylem vahşiyane işlenmiş bir toplu kıyımdır. İnsanlık suçudur. Kınıyor ve lanetliyoruz.

Patlama sonucu yaşamını yitiren 43 yurttaşımıza rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umuyoruz. Ayrıca olaya ilişkin konulan yayın yasağının, halkın doğru, yansız bilgilenme hakkını zedeleyeceğini düşünüyoruz. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebini doğrultusunda olay yerinden içeriğe ilişkin her türlü sesli görüntülü ve yazılı medyadaki yayınlara yasak getirildiği açıklandı.

İÇERİKLE İLGİLİ YAYIN YASAĞI KALDIRILMALI

Olay yeri ve olay anı görüntüleriyle ilgili görüntülere sınır getirilse bile içerikle ilgili her türlü bilginin medyayla şeffaf bir biçimde paylaşılmasını istiyoruz. İçerikle ilgili yayın yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Bölgede zor koşullar altında görev yapan gazetecilere devlet görevlilerinin kolaylık göstermelerini bekliyoruz."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.