Hava Durumu

Rio Karnavalı değil Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ’da bu yıl 52’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ Rio Karnavalını aratmadı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen kortej, Varna Bandosu, Bulgaristan gösteri grupları, Afrika, Brezilya ve Kolombiya dans gruplarının animasyon gösterileri büyük ilgi çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rio Karnavalı değil Tekirdağ Kiraz Festivali
Süleymanpaşa ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej, Tekira AVM önünden devam ederek, Valilik önünde son buldu. Korteje, Saba Tümer, Nuri Alço ve birçok ünlünün yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ilçe belediye başkanları ile yurt dışından temsilciler katıldı.

\\\"\\\"

Varna Bandosu, Bulgaristan gösteri grupları, Afrika, Brezilya ve Kolombiya dans gruplarının animasyon gösterileri vatandaşlar tarafından keyifle izlenirken, katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı.

\\\"\\\"

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün 52’ncisi yapılan festivalimiz başladı. 52 yıl bir geleneği sürdürmek, önemli bir olaydır. Bu geleneği, layıkıyla sürdürme konusunda, gösterdiği çabalarından dolayı büyükşehire çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ Belediyesi’nin büyükşehire dönüşümüyle beraber, iki yıllık ara dönemde emaneten bu festivali yapan belediyenin başkanı olarak, bunu büyük bir gönül huzuru içinde Kadir Albyarak’a devretmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

\\\"\\\"

Kentin isminin tüm ilçelerini kapsadığını dolayısıyla festivalin de tüm ili kapsayacak şekilde kutlanması gerektiğini aktaran Albayrak ise, “Gelecek yıllarda çok daha kapsamlı festivaller düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu sene ülkemizin genel durumu itibariyle, festivalin daha çok şenlik ve konser kısımlarını iptal ettik. Ama bu demek değildir ki, Türkiye'yi bugün bu hale getiren ayrılıkçı güçler hiç umutlanmasınlar. 500 şehit veririz, bin şehit veririz, Çanakkale'de olduğu gibi 250 bin şehit veririz. Gerekirse 80 milyon şehit veririz ama bu vatanı böldürtmeyiz. Türkiye'nin bir karış toprağını dahi hiç kimseye vermeyiz. Tekirdağlılar eğlenmeyi çok iyi bilir. Türkülerimiz hep oyun havasıyla, mutlulukla dolu. İnanıyorum ki bu günleri de Türkiye atlatacaktır. Türkiye büyük bir ülkedir, devletimiz güçlü bir devlettir. Bunun altından hepimiz kalkacağız” diye konuştu.

\\\"\\\"

Konuşmaların ardından birtakım etkinliklerle 4 Haziran tarihine kadar sürecek festivalin ateşi büyük bir coşku eşliğinde yakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.