Hava Durumu

Robot Sophia Türkiye'de: Adil dağıtılırsa dünya hepimize yeter

Dünyada vatandaşlığı olan ilk ve tek robot olan Sophia, bir etkinlik için İstanbul'daydı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Robot Sophia Türkiye'de: Adil dağıtılırsa dünya hepimize yeter

Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia, Avrupa Birliği ülkelerinden önceİstanbul'a geldi. Bugün bir etkinlik için basınla buluşan robot 23 Nisan'ı da kutlamayı unutmadı.

Dünya'nın vatandaşlık alan ilk robotu Sophia, geçtiğimiz aylarda ülkemize geleceği için heyecanlı olduğunu paylaştığı bir video ile dile getirmişti. Hanson Robotics firması tarafından üretilen robot son dönemin en popüler teknoloji ikonlarından biri haline geldi.

Bir reklam filmi için ülkemize gelen Sophia, bugün basınla buluştu ve konuşmasına Türkçe 'Merhaba' diyerek başladı. İzleyicilerin karşısına geçerek, '"Bugünkü kongrenin ana teması 'deneyim'. 'Deneyim' benim için de oldukça önemli. Çünkü ben de sahip olduğum yapay zeka sayesinde 'deneyim' ile öğrenebiliyor, insan davranışlarını taklit edebiliyorum. Bugün burada pek çok yeni deneyim beni bekliyor. Türkiye'de benim için yeni olan bir şeyi daha deneyimleyeceğim; bir reklam filminde yer alacağım" şeklinde bir konuşma yaptı ve sonunda 23 Nisan'ı da kutlamayı unutmadı.

Sophia, etkinlikte kendisine yöneltilen soruları cevapladı. "Robotlar işlerimizi elimizden alacak mı?' sorusuna 'Nihayetinde birilerini işe alma kararını veren robotlar değil müdürleriniz. Kimse işinizi çalmıyor. Yöneticiler karar veriyor kimin işe alınacağına. Kızacaksanız onlara kızın. Ama insanların işleriyle tanımlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Adil dağıtılırsa, bu dünyada herkes için yeterli kaynak var. Yapay zeka sadece insanların işlerini kolaylaştıracak." diyerek cevap veren Sophia, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.