Hava Durumu

Roman kadınlara Bursa'da terzilik kursu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği'nin teşebbüsüyle Halk Eğitimi Merkezi ve İŞKUR iş birliğiyle başlatılan 'Kadın Giysileri Kursu' törenle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Roman kadınlara Bursa'da terzilik kursu
Kursa katılan Saadet ve Hamidiye mahallelerinden 12 kadına, 22 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecek eğitimler için günlük 20 TL harçlık verilecek. Kurs sonunda kadınlar belge sahibi olacak ve ister tek, isterlerse birlikte bir araya gelerek kendilerine işyeri açabilecekler.

HEM Müdürü Ramazan Özyaman, “Bursa genelinde bu yıl bu tarz kurslarla ilgili İŞKUR'un 50 kontenjanı vardı. Ancak bu 50 kontenjanın içinde Karacabey yoktu. Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği'nin talebi ve İŞKUR'un verdiği söz üzerine böyle bir kursu ilçemize kazandırdık. Yani bu Karacabey için özel açılmış bir kurstur. Kadın Giysileri Kursu'nu İŞKUR finanse ediyor. Kurs, 512 saat, 64 gün ve haftanın 5 günü devam edecek” dedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın da, öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek “Hem iş öğrenecek hem de ücret alacaksınız. Öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere lazım olacak. Ne iş yaparsanız yapın en iyisi olmayı hedefleyin.Ayrıca çevrenizde okuma-yazma bilmeyenler varsa bize yönlendirin. Gerekmedikçe devamsızlık yapmayın. Size tanınan bu şansı iyi değerlendirin. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan, binayı kimseye kiraya vermeyip derneğe ücretsiz tahsis eden Hamidiye Mahalle Muhtarı Ahmet Bağlamacı'nın bu davranışı takdirle karşılandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.