Hava Durumu

Romanlar müzik öğretmeni oldu

Bursa Valiliği, 14 Roman müzisyeni, öğrencilere müzik eğitimi vermesi için sigortalı olarak işe aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2012 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2012 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Romanlar müzik öğretmeni oldu
Asgari ücretle çalışacak olan Romanlar bundan sonra okullarda bir öğretmen gibi müzik eğitimi vererek yeni sanatçılar yetiştirecek.

Valilik ile Bursa Romanlar Derneği'nin ortak projesiyle halk eğitim merkezlerine bağlı olarak görev yapacak 14 Roman vatandaş işe alındı. Roman müzisyenler şimdi okullarda öğrencilere müzik eğitimi vermeye başladı. Öğrencilerin derslerden son derece memnun kaldığını ifade eden Romanlar, sigortalı bir iş bulmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Projenin birçok vilayete örnek olmasını dileyen Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen, "Bursa Valiliği ile derneğimizin ortak projesiyle 14 arkadaşımız ilköğretim ve lise çağlarındaki öğrencilere enstrüman eğitimi vermeye başladı. Amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan müzikle uzaklaştırmaktı. Başarılı 14 Roman Halk Eğitim merkezi kanalıyla işe alındı. Ekip çok kısa sürede büyük başarı elde etti. İlerleyen günlerde valiliğimizin de desteğiyle projemizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bu proje Romanlarımızı da yakından ilgilendiriyor. Roman vatandaşların çoğu sanatla ilgileniyor. Bunlar son zamanlarda artık evlerine ekmek parası götüremiyorlardı. Bu yüzden müziği bırakmayı düşünenler bile vardı. Bu proje bizlere de umut oldu. Onlar da şimdi sigortalı ve maaşlı bir işe girmenin ve gençlere faydalı olmanın çifte mutluluğunu yaşıyor" dedi.


"MÜZİĞİ BIRAKMA DERECESİNE GELMİŞTİK"


İşe giren müzisyenlerden Emrah Candurmaz, "Evvela Valimiz Şahabettin Harput ve derneğimize çok teşekkür ediyorum. Artık müziği bırakma derecesine gelmiştik. Bu projeyle gençlere ders veriyoruz. Maaşlı sigortalı işe girdik. Yaptığımız işten gurur duyuyoruz. Çocuklara bir şeyler öğretiyoruz. Müzikle doğup müzikle büyüdüğümüz için çocuklara çok daha iyi ders veriyoruz. Müzik konusunda onlara daha yakınız. Eğlenceli bir şekilde çocuklara müziği öğretiyoruz. Çocukların derslere ilgisinin büyük olması bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.