Hava Durumu

Rus bilgisayar oyunu 130 kişiyi öldürdü

İnternet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunu, geçtiğimiz 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharı ile ilişkisi olabileceği sebebiyle soruşturuluyor. Mavi Balina isimli oyunda oyuncular 50 adet talimatı yerine getirmek zorunda ve görünüşe göre bazıları ölümcül olabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus bilgisayar oyunu 130 kişiyi öldürdü

İnternet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunu, geçtiğimiz 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharı ile ilişkisi olabileceği sebebiyle soruşturuluyor. Mavi Balina isimli oyunda oyuncular 50 adet talimati yerine getirmek zorunda ve görünüşe göre bazıları ölümcül olabiliyor.

Fotoğraftaki 16 yaşındaki genç kadın Veronika Volkova'nın, Irkutsk bölgesinde bir sitede intihar ettiği bildirildi.

Veronika'nın arkadaşı olan bir başka genç kadın,15 yaşındaki Yulia da intihar eden gençlerden biri ve genç kadının intihar etmeden önce sosyal medya sayfasına 'Son' yazdığı ve bir mavi balina fotoğrafı paylaştığı biliniyor.Veronika da sosyal medya sayfasına 'Duygular kayıp... Son' diye bir not düştükten sonra intihar etmişti. Bundan daha önce yaptığı paylaşımlarda da 'Yavaş yavaş bir işe yaramaz hale geldiğiniz hissediyor musunuz?' ya da 'Ben sadece bir hayaletim' gibi üzücü cümleler de yazmıştı.

Yulia ve Veronika'nın trajik ölümleri, bir dizi intiharın parçası olarak görülüyor.

Siberian Times gazetesinin haberine göre, olaydan sadece 2 gün önce, Chita kentinde yaşayan 14 yaşındaki bir genç kız da, geçen trenin önüne atlayarak hayatına son vermişti. Ulaşımdan sorumlu polis ise intiharın 'Mavi Balina' adlı bilgisayar oyunu ile ilişkisi olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım 2015 - Nisan 2016 arasında meydana gelen 130 intihar vakası aynı internet gruplarına mensup gençler arasındaydı.

Bu gençlerin tamamı da mutlu ve ekonomik olarak iyi düzeyde olan ailelere mensup insanlardı. Rus Soruştuma Komitesi Yulia ve Veronika'nın ölümleri ile ilgili bir 'intihara teşvik' olasılığı üzerine inceleme başlattı ve özellikle internet üzerindeki 'sosyal bağlantılarına' ağırlık verileceğini bildirdi.

Bu çifte intiharı videoya kaydettikleri iddiası ile 2 genç erkek polis tarafından gözaltına alındı.

Polis kapsamlı bir soruşturma yapmaya hazırlanıyor. Sosyal medya üzerinde intihar oyunu olarak adlandırılmaya başlayan bu oyunun lideri olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Philip Budeikin, 8 farklı intihar eğilimli grup kurmak suçuyla tutuklandı.

İddialara göre Mavi Balina oyununda oyuncular belirli talimatları yerine getiriyorlar ve bunlardan bazıları intihara kadar gidebiliyor.

Rus haberlerinde çıkan iddialara göre, Blue Whale oyunu genç oyunculara intiharın tohumlarını ekiyor. Örneğin oyunda yaklaşan bir tren gösteriliyor ve "Bu dünya bizim için değil," cümlesi ekranda beliriyor. Ayrıca oyunda bir binanın tepesine çıkmış gençlerin fotoğrafının altında "Biz ölü bir nesilin çocuklarıyız," cümlesi çıkıyor.

Oyunun sosyal medya sayfası oyunculara "Kendinizi kaç sıkıcı gün daha yaşamaya zorlayacaksınız?" gibi sorular da soruyor.

Ayrıca bütün gün korku filmleri izleyip gece 4.20'de uyanmaları ve oyunun 50. gününde kendi canlarını almalarına yol açabilecek talepler geliyor.

Oyun ve oyuna ait sosyal medya hesapları ile ilgili soruşturmalar artarak devam edeceğe benziyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.