Hava Durumu

Rus jetini Türk kadın pilot düşürmüş!

Türk F-16'larının 24 Kasım'da düşürdüğü Rus jetini vuran füzeyi kadın pilotun ateşlediği bilgisine ulaşıldı. Kadın pilotun kimliği gizli tutuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus jetini Türk kadın pilot düşürmüş!
Türk jetleri, 24 Kasım'da, sınır ihlali yapan SU-24 tipi Rus jetini düşürmüştü. Vurulan savaş uçağı, Türkmen bölgesine düşmüş, jetten atlayan pilotlardan biri kurtulurken biri ise ölmüştü.

RADAR İZİ GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, haklılığını ispat etmek için Türkiye sınırı yakınında düşürülen savaş uçağının iz analizini de paylaşmıştı. SU-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasındaki ihlali iz analizinden anlaşılıyordu. Genelkurmay, sınır ihlali yapan uçağı 5 dakikada 10 kez ikaz ettiğini ancak, uçağın rotasını değiştirmediğini de duyurmuştu.

RUS JETİNİ KADIN PİLOT VURDU

Jetin düşürülmesinin ardından birçok iddia gündeme gelmişti ancak, pilotun kimliği ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştı.
Peki Rus jetini hangi pilot vurmuştu? Haberler.com konuyla ilgili çok önemli bir bilgiye ulaştı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus jetini düşüren füzeyi Türk kadın pilot ateşledi. Kadın pilotun kimliği ise gizli tutuluyor.

KRİZ HALA DEVAM EDİYOR

Olayın ardından Türkiye ile Rusya arasında ortaya çıkan kriz ise hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.