Hava Durumu

Rus televizyonunda photoshop skandalı

Rusya'daki devlet televizyon kanalı "Rossiya-1"'de gösterilen bir fotoğraf şüphe çekti. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 31 Mayıs K.Kore ziyareti sonuçlarının değerlendirildiği "Haftanın gelişmeleri" programında Kim Jong-un güler yüzlü gösterilmesi photoshop şüphesine yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus televizyonunda photoshop skandalı

Lavrov ile Kim'in tokalaşırken çekilen fotoğrafı mercek altında inceleyen Rus bloggerlar, devlet televizyon kanalının sunucusu Dmitriy Kiselev arkasındaki fon görüntüde K.Kore liderinin gülümsediğini fark etti. O gün çekilen resimler tek tek tarandığında ise Kim'in hiçbir karede gülmediği, hatta oldukça somurtan yüz ifadesiyle çıktığını fark etti.

K.Kore lideri Kim'in yüz ifadesinin photoshop ile değiştirildiği iddialarının yayılması üzerine Rus devlet televizyon kanalının yöneticisi ve sunucusu Kiselev ilginç bir savunma yaptı. Fotoğraf karesi üzerinde oynandığını katiyetle ret eden Kiselev, "Fotoğrafla kesinlikle oynamadık. Biliyorsunuz günümüz fotoğraf makineleri saniyede onlarca kare çekebiliyor. Bizim programda kullandığımız fon resmi da işte bu anlık çekilen farklı karelerden biri" savunmasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.