Hava Durumu

Rus yetkiliden Türk ordusuna övgü

Rus dış politika uzmanı Vladimir Sotnikov Türkiye'nin koalisyon güçleri ile birlikte düzenlediği 'Fırat Kalkanı' operasyonunun Kürtlerin bölgedeki faaliyetleriyle ilgili olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin özellikle Cerablus'u seçmesinin nedeninin bu olduğunu kaydetti. Sotnikov operasyonda Türk ordusunu için 'Başarısız darbe girişiminden sonra yapılan temizliğe rağmen iyi durumda' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus yetkiliden Türk ordusuna övgü
Sputnik'in haberine göre Rusya Türkiye'nin Cerablus operasyonunda Türk ordusuna tam not verdi.

'TÜRK ORDUSU, 15 Temmuz'DAN SONRAKİ TEMİZLİĞE RAĞMEN İYİ DURUMDA'

"Operasyonun başarı şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk ordusu, başarısız darbe girişiminden sonra yapılan temizliğe rağmen iyi durumda. Ayrıca Türk ordusu, sınırlarındaki durumu sürekli gözetliyor" diyen Sotnikov, Ankara'nın Kürt milislere yönelik tutum konusunda bir karar alması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE İLE KÜRTLER ANLAŞIRSA…'

Rus uzman, "Türkiye ve Kürtler, IŞİD'le mücadelede müttefik gibi hareket etme konusunda anlaşmaya varsa, bu, ABD'nin de işine gelir. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretinin amaçlarından biri de muhtemelen Ankara'nın Kürtlerin operasyonlarına engel çıkarmaması olacak" ifadelerini kullandı.

'ANKARA, KÜRTLERİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYOR'

Rusya Bilimler Akademisi öğretim üyesi Boris Dolgov ise, Türkiye'nin Kürtlerin IŞİD'le mücadelede güç kazanmasını istemediğini ve bu nedenle Ankara'nın Kürtler ile uzlaşma çabası içinde olmayacağının altını çizdi.

'TÜRKİYE, Suriye'DEKİ ASKERİ VARLIĞINI ARTIRMAZ'

Operasyon kararının Türkiye'deki saldırıların bir sonucu olduğunu düşünen Dolgov, operasyonun başarıyla tamamlanabileceğini ancak Ankara'nın Suriye'deki askeri varlığını artırmasını beklemediğini vurguladı.

Dolgov, "Bu bir lokal operasyon. Dolayısıyla başarı da ancak lokal olabilir. Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını artıracağını düşünmüyorum" yorumunu yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.