Hava Durumu

Ruslardan skandal öneri

Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov, Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e mektup yazarak Rusya’da İstanbul’un adının resmi olarak “Konstantinapolis” olarak değiştirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 07:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 07:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ruslardan skandal öneri
Rusya ve Türkiye arasındaki krizin, Başbakan  Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektuplarıyla yumuşayıp yumuşamadığı tartışılırken, St. Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov,  Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e mektup yazarak Rusya’daİstanbul’un adının resmi olarak “Konstantinapolis” olarak değiştirilmesini istedi.
 
"HALKIN SEMBOLÜ OLUR"

 
Rus devlet tv kanalı Russia Today’nın haberine göre, milletvekili Vitali Minolov Başbakan Medvedev’e gönderdiği mektupta, “İstanbul’un tarihi adına dönüşü halkımızın şehrin trajik kaderini hatırladığının sembolü olur” dedi.
 
Minolov’un, Dmitri Medvedev’e İstanbul’un isminin Rus yapımı haritalarda ve devletin ders kitaplarında “Konstantinapolis” olarak anılmasını savunduğu mektupta kentin “modern ismini reddetmediklerini” ancak “şehrin tarihi ismine dönüşünün Rus halkı açısından tarihi önem arz ettiğini” öne sürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.