Hava Durumu

Rüşvete 33 tutuklama!

Esenyurt Tapu Dairesi'nde kurulan ve aralarında dairede görevli 3 müdür yardımcısı ile tapu memurlarının da bulunduğu rüşvet şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 51 şebeke üyesinden 33'ü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rüşvete 33 tutuklama!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince, Esenyurt Tapu Dairesi'nde kurulan ve aralarında dairede görevli 3 müdür yardımcısı ile tapu memurlarının da bulunduğu rüşvet şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 51 şebeke üyesinden 33'ü tutuklandı.

9 Eylül'de düzenlenen operasyonda, dairede rüşvet çarkı kurarak, rüşvet almadan hiçbir işi yapmayan 11 tapu memuruyla 3 müdür yardımcısı ve bunlara aracılık eden 37 emlakçı ve memur gözaltına alınmıştı.Kamera takipleriyle rüşvet alışverişleri belgelenen ve aralarındaki telefon konuşmalarında rüşveti "şarj aleti" olarak kodlayan şebekenin emniyette gözaltında tutulan 51 üyesinden 18'i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 33'ü dün akşam saatlerinde sevk edildikleri savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede savunmaları alınan 33 şebeke üyesine mahkeme tarafından tutuklama kararı verilirken, tutuklananların arasında göz altına alınan mudur yardımcıları ile memurların tamamının bulunduğu öğrenildi.

Adli kontrol kararıyla serbest serbest kalan 18 şebeke uyesinin, tamamının rüşvete aracılık yapan emlakçılar olduğu öğrenilirken, hastalık ve hamilelik gibi sağlık sorunları nedeniyle haklarında adlı kontrol kararı verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.