Hava Durumu

Rusya'dan 24 Haziran sonrası ilk açıklama

Rusya meclis alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye'nin işbirliğinin kilit konularında öngörülebilirliği sağlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan 24 Haziran sonrası ilk açıklama

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

24 Haziran erken seçimleriyle ve alınan sonuçlarla ilgili Rusya'dan ilk resmi tepki açıklaması Rusya parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy'den geldi.

Pazartesi sabahı saat 8'de Türkiye'deki seçimle ilgili açıklama yayınlayan Komite Başkanı Slutskiy, "Türkiye Cumhurbaşkanını tebrik etmek istiyorum. Yapılan erken parlamento ve başkanlık seçimlerini rekabet ortamında kazanmıştır. Türkiye, Rusya için önemli partner ülke. Türkiye ile birlikte Suriye'de teröre karşı mücadele veriyoruz. Bölgeyi istikrara kavuşturmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması Suriye krizinin çözümünde belirlenen yolda öngörülebilir ilerlemeye devam ve ayrıca diğer uluslararası konularda da işbirliğimizin sürdürülmesi anlamına geliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.