Hava Durumu

Rusya'dan Esad'a açık çek!

Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusuna Halep'te teröristlere karşı yürütülen mücadele destek verecekleri konusunda ABD'yi daha önce uyardıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan Esad'a açık çek!
Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye ordusuna Halep'te teröristlere karşı yürütülen mücadele destek verecekleri konusunda ABD'yi daha önce uyardıklarını kaydetti. Lavrov, "Şu an Halep ve çevresinde yaşananlar hakkında ABD'yi önceden uyardık. Halep'in teröristlerin eline geçmesini önlemek için Suriye ordusuna en aktif desteği vereceğimizi biliyorlar" diye konuştu. 

'MUHALİFLERİN EYLEMLERİ KABUL EDİLEMEZ'

Diğer taraftan Lavrov, Suriyeli muhaliflerin gerçekleştirdiği eylemlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Lavrov, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile son bir haftada yaptıkları üç telefon görüşmesinde Kerry'nin dikkatini bu hususa çektiğini ifade etti. Lavrov, son 10 gün içinde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildiğini de iddia etti.

'RUSYA HERHANGİ BİR NATO ÜYESİNE SALDIRMAZ'

Bu arada Lavrov, Moskova'nın NATO'nun Rusya sınırındaki askeri varlığını artırmasına yönelik tutumunda değişiklik olmadığını belirtti. "Ulusal güvenlik doktrinimizde NATO doğuya doğru genişlemesinin Rusya'nın güvenliğini tehdit eden en önemli tehditlerden biri olduğu açık şekilde belirtiliyor" diyen Lavrov, "Ancak şundan eminim ki, tüm ciddi ve dürüst siyasetçiler, Rusya'nın herhangi bir NATO üyesine saldırmayacağını gayet iyi biliyor" ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.