Hava Durumu

Rusya'dan Golan Tepeleri açıklaması

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rus lider Putin, Golan Tepelerini konuşmak üzere Lübnan Başbakanı ile bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan Golan Tepeleri açıklaması

Açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ile Golan Tepeleri konusunu görüşeceği ifade edildi.

GOLAN TEPELERİ KONUSU

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyan başkanlık kararını imzalaması tepkiyle karşılandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Sözcü Dujarric, ''Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi ve BM'nin Golan politikası Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında belirtiliyor.'' ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyinin 1981'de aldığı 497 sayılı karar, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur.'' ifadesi kullanılıyor.

RUSYA'DAN İLK TEPKİLER SERT OLMUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepelerine ilişkin kararını eleştirerek, "Uluslararası hukuka aykırı bu karar Orta Doğu'daki gerginliği artırabilir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını yok sayan bu tür adımlar sadece durumu daha da kötüleştirir." dedi.

Zaharova, söz konusu karara ilişkin Rusya'dan daha önce çok sayıda açıklama yapıldığını vurgulayarak, "Böyle şeyler hukuki zeminin dışında kalıyor. Tüm uluslararası çalışmaları, BMGK kararlarını yok sayan bu tür adımlar sadece durumu daha da kötüleştirir." ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov da, Golan Tepelerine ilişkin Rusya'nın resmi pozisyonunun değişmediğini bildirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.