Hava Durumu

Rusya'dan "TSK operasyonu" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'de PKK'ya yönelik düzenlediği operasyona tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2017 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan "TSK operasyonu" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

"MOSKOVA'DA CİDDİ ENDİŞELERE YOL AÇIYOR"

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

"ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN TEMEL PRENSİPLERİNE AYKIRI"

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra) ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.