Hava Durumu

Rusya ile ortak devriye başladı

Soçi Mutabakatı sonrası Fırat'ın doğusunda ilan edilen ''güvenli bölge''deki Türk-Rus ortak devriyesi başladı. Sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Devriye öncesi bomba imha timleri tuzaklanan el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirdi. Genelkurmay Başkanı Güler, Rus mevkidaşı Gerasimov'la telefonda görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya ile ortak devriye başladı

Fırat Nehri'nin doğusunda terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Soçi'de varılan mutabakat sonrası teröristlerin çekilmesi için verilen 150 saatlik sürenin dolmasının ardından Mardin'nin Kızıltepe ile Nusaybin ilçeleri karşısındaki Suriye topraklarında Türk-Rus ortak kara devriyesi başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Twitter hesabından ortak devriyenin ilk görüntülerini paylaştı;

Kritik devriye öncesi sınır hattında son hazırlıklar tamamlandı.Rus heyetle yapılan görüşmelerde devriye bölgeleri ve devriye güzergahları belirlendi.

GÜLER, RUS MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov'la telefonda görüştü. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada iki generalin Suriye'deki günlük gelişmeler hakkında fikir alışverişi yaptığı belirtildi.

Bu bölgelerde el yapımı patlayıcı ve mayın imha çalışmaları büyük bir titizlikle sürüyor. İnsansız hava araçları ile keşif uçuşları yapılıyor. Mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi sınırın sıfır noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Mutabakat kapsamında Kamışlı kentinde devriye yapılmayacak.

Türk ve Rus askerleri daha önce İdlib ve Tel Rıfat'ta koordineli devriye görevinde bulunmuştu. Fırat'ın doğusuna düzenlenen bu devriye, iki ülke askerleri arasındaki ilk ortak devriye olma özelliğini taşıyor.

Ortak kara devriyesi öncesinde, sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı da yapıldı. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkan 15 araç Akçakale'ye gitti. Zırhlı araçlar Tel Abyad'daki askeri noktalara konuşlandırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.