Hava Durumu

Rusya karıştı! Çok sayıda gözaltı

Rusya'da muhalif siyasetçi Alexei Navalny Moskova'da düzenlenen geniş çaplı gösteriye giderken gözaltına alındı. Navalny'nin tutuklandığı haberini karısı Yulia Navalnaya Twitter hesabından duyurdu. Öte yandan, Reuters 118 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya karıştı! Çok sayıda gözaltı

Rusya'da muhalif lider Alexei Navalny destekçilerine, başkent Moskova'nın merkezindeki Tverskaya Caddesi'nde sokaklara çıkarak yolsuzlukları protesto etmeleri çağrısı yapmıştı. Yetkililer ise gösterilere izin verilmeyeceği uyarısında bulunmuştu.

Navalny, gözaltına alınmadan önce halkı gösterilere çağırırken, "Değişiklik istiyorum. Modern demokratik bir devlette yaşamak istiyorum ve vergilerimizin yollara, okullara ve hastanelere dönüşmesini, yatlara, saraylara ve üzüm bağlarına değil" dedi.

Savcılık ise Kremlin Sarayı yakınlarındaki Tverskaya Caddesi'nde izinsiz gösterilere müdahale edileceğini açıklamıştı. Gece yarısından sonra yayımlanan açıklamada, polisin kanunlara uymayanlara karşı cezai işlem yapacağı uyarısında bulunmuştu.

Rusya'da bugün ulusal bayram. "Rusya Günü" bayramını kutlamak için Tverskaya Caddesi'nde, bazıları askeri gösteriler olmak üzere, resmi törenler planlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.