Hava Durumu

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan alkolden uzak durma çağrısı

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın Baş Serbest Narkoloğu Yevgeniy Bryun, Ruslara koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayıldığı dönemde alkol tüketmeme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan alkolden uzak durma çağrısı

Gazeta.ru'ya konuşan Bryun, vatandaşların vücudun alkol ile dezenfekte olduğu yönündeki inancının hikayeden başka bir şey olmadığını belirtti ve salgının etkili olduğu dönemde alkol tüketmeme çağrısı yaptı.

Bryun, "Eller ispirto içeren herhangi bir içecekle yıkanabilir, temiz olacakları bir gerçek. Ancak alkol tüketildiğinde bu şekilde etki etmiyor, zira yemek borusu dezenfekte olurken enfeksiyon gözlerde, burunda ve solunum yollarında kalmaya devam ediyor. Bu konuda herhangi bir şey yapılamaz, zira oralara ispirto dökemezsiniz. Doğal olarak enfeksiyon geçmiyor" diye konuştu.

'Herhangi bir şeyi önlemediği gibi daha da ağırlaştırıyor'

Rus uzman, pandemi koşullarında alkolün sakıncalı olduğuna dikkat çekti:

"Her türlü alkol toksik etki yaratır. Yani enfekte olmuş yüzeye alkolün toksik etkileri eklenir. Böylelikle durum ağırlaşır, iyileşme yavaşlar. Alkol herhangi bir şeyi önlemediği gibi, daha da ağırlaştırıyor."

Daha önce Trezvaya Rossiya (Ayık Rusya) projesinin yöneticisi Sultan Hamzayev, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e gönderdiği mektupta Rusların neredeyse yüzde 70'inin alkolün koronavirüs bulaşma riskini düşürdüğü için faydalı olduğuna inandığını belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.