Hava Durumu

Rusya: 'Uçağımız saha ihlali yapmadı'

Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-34 savaş uçağının Suriye sınır bölgesinde Türkiye hava sahasını yeniden ihlal ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması ardından tepki veren Rusya Savunma Bakanlığı, “İhlal söz konusu değil. Türkiye kanıtsız ve propaganda amaçlı beyanlarda bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya: 'Uçağımız saha ihlali yapmadı'
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Suriye’de konuşlanan Rusya Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali söz konusu değildir. Türk tarafının ihlal beyanı kanıtsız ve propaganda amacı taşıyor.Uçağımızın sözüm ona ihlalini tespit eden Türkiye’deki radar istasyonu görevlileri çok iyi bilir. Radar ancak uçağın bulunduğu konumunu tespit eder. Hiçbir radar istasyonu uçakla üstelik iki dilde haberleşmeye geçemez. Bu ancak havada uçakların yakın teması sırasında yapılabilir. Dolayısıyla Türk tarafının açıklamasında söylenen iki dilde uyardık iddiasına ancak cahiller inanır. Suriye’de Rus gözlem araçlarıyla Suriye radarları böyle bir ihlali tespit etmemiştir”

Bu arada Rusya medyası sıradaki hava sahası ihlal haberine oldukça farklı açıdan yaklaşarak “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an önce Putin ile görüşmek istiyor” başlığıyla duyurdu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.