Hava Durumu

Rusya ziyareti öncesi kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretleri başladı. Erdoğan, Ak Parti'nin TBMM başkanlığı'na İsmail Kahraman'ı göstermesi için "Meclis Başkanlığı'na adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir. İsmail beyin bu kararını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya ziyareti öncesi kritik açıklama

Erdoğan, 3 günlük kritik ziyaretlerin ilk durağı Rusya'ya gitmeden önce yaptığı açıklamalar şöyle: " İnşallah biraz sonra beraberimdeki heyetle üç ülkeyi kapsayan bir ziyarete çıkacağız. İlk ziyaretimiz Soçi olacak. Bu ziyaretimizi değerli dostum Putin'in davetine icabetle gerçekleştiriyoruz. Bu bir iadei ziyaret anlamında gerçekleşecek. Özellikle ekonomik ilişkilerimizi ve Suriye'de gelinen nokta değerlendirilecek. Rusya ile ticaret hacmimiz hedef olarak 100 milyar dolar olarak belirlemiştik. Bu hassasiyetimizi korumaya devam ediyoruz. Engellerin büyük oranda kaldırıldığını söyleyebilirim. Geriye kalan kısıtlamaları da inşallah yakın bir zamanda kaldırıyoruz. Sayın Putin'e vize muafiyeti talebimizi de ileteceğim. Enerji alanında da yakın iş birliği halindeyiz. Türk akım projesi hızla ilerliyor. Akkuyu nükleer santralının da 2023 yılında faaliyete geçmesi için çalışmalarımız sürüyor.

KARDEŞİ KARDEŞİ KIRDIRMA SİYASETİ İZLENİYOR

Bölgesel konuları da görüşüp değerlendireceğiz. 2017 yılı Kuveyt ile ilişkilerimizde müstesna bir yıl oldu. Bu defa tekrar bu ziyaretle ilişkilerimizi daha güçlendirmek istiyoruz. Kuveyt vatandaşlarının yatırım, ikamet ve turizm amaçlı ülkemize ilgilerinin daha da arttırılması konularını görüşeceğiz. Kuveyt ziyaretimizin ardından Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite 3. Toplantısı için Katar'a hareket edeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Katar'da konuşlanması devam ediyor. Bu bizim Katar'ın ve bölgenin güvenliğine verdiğimiz önemin nişanesidir. Maalesef bir süredir bölgede kardeşi kardeşe kırdırma siyaseti izleniyor. Bunun da kimler tarafından tedavüle konulduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bölgedeki liderlerin bunun farkında olarak bu oyunu bozması gerekiyor."

SORU-YANITLAR

Erdoğan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TBMM Başkanlığı için AK Parti'nin İsmail Kahraman'ın tekrar aday gösterileceğinin açıklandığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı şu değerlendirmeyi yaptı: "Malumunuz şu anda İsmail Bey gerek siyasetteki deneyimiyle gerçekten yakın siyasi tarihe olan vukufiyetiyle değerli bir milletvekilidir. Meclis Başkanlığına adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir. İsmail beyin bu kararını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir. Çünkü benim oy hakkım da yok. Sadece partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanıyım."

SURİYE'DEKİ DURUM SORUSU

Erdoğan'ın diğer sorulara verdiği yanıtlar şöyle: "Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan ülke biziz. Bu kadar uzunca bir sınırı olan başka bir ülke yok. Taciz, tacizin yanında sürekli olarak tehdit alan bizim şehirlerimiz. Bu konuları biz Rusya ile defaatle görüştük. Bunun yanında koalisyon güçleriyle de görüştük. Almanya, Fransa ile görüştük. Görüşmeye devam ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.