Hava Durumu

Rüyadan Sneijder uyandırdı! 1-1

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında A Milli Takım deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya geliyor. Milliler ilk yarıyı Burak'ın 37. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı. 90+2'de Sneijder durumu 1-1 yaptı ve skoru belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rüyadan Sneijder uyandırdı! 1-1
İLK TEHLİKE DEPAY İLE HOLLANDA'DAN GELDİ

Maçın ilk tehlikeli atağını 6. dakikada Hollanda, Depay ile yakaladı. Depay topla buluştuktan sonra sol kanattan yüklendi ve ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan topa müdahale etti ve top kornere çıktı.

BU KEZ SNEIJDER İLE GELDİ HOLLANDA

Hollanda aynı kanattan bu kez Sneijder ile yüklendi. Sneijder 8. dakikada, sol çaprazdan ve ceza sahası dışından şutunu çekti top yandan az farkla auta çıktı.

EN TEHLİKELİ POZİSYONU MİLLİLER YAKALADI

14. dakikada karşılaşmanın en tehlikeli pozisyonunu Burak Yılmaz ile yakaladık ancak yararlanamadık. Sol kanattan Caner çalımlarla Hollanda ceza sahasına girdi. Pasını yerden penaltı noktasındaki Burak Yılmaz'a aktardı. Bu oyuncu çok müsait pozisyonda şutunu çekti ancak top Blind'e çarptı ve defans tarafından uzaklaştırıldı.

BURAK BU KEZ AFFETMEDİ

37. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçiyoruz. Burak Yılmaz bu kez affetmedi... Gökhan Töre sağ kanattan
çalımlarla Hollanda yarı sahasında çizgiye kadar indi ve ortasını penaltı noktasına yaptı. Burada topla buluşanVolkan Şen pasını Burak Yılmaz'a aktardı. Burak bu kez affetmedi ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

\"\"


HAKAN ÇALHANOĞLU SAHADA

Karşılaşmanın 60. dakikasında Milli Takım ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Volkan Şen oyundan çıkarken yerine Hakan Çalhanoğlu girdi. Hakan, Gökhan Töre ile yaşadığı gerginlikten sonra ilk kez Milli Takım'da yer alıyor.

UZATMALARDA YIKILDIK...

Hollanda, Wesley Sneijder ile durumu 1-1'e getiriyor. 90+2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açtı. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geldi. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayının hemen solundaki Wesley Sneijder'e attı. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturmayı başardı.

A Milli Takımımız deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

A GRUBU PUAN DURUMU

\"\"

MAÇ ÖNCESİ


FATİH TERİM'DEN SÜRPRİZ 11

Kritik Hollanda maçının başlamasına saatler kala Milli Takım'ın ilk 11'i belli oldu. Kadroda Fatih Terim'in sürpriz tercihleri var. Tecrübeli hoca, stoperde Hakan Balta'nın yanına Bursasporlu Serdar Aziz'i koyarken, orta sahada ise yine bir Bursaspor sürprizi yaptı ve Volkan şen'i koydu.

TÜRKİYE: Volkan Babacan - Gökhan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner - Ozan, Mehmet Topal - Selçuk, Gökhan Töre, Volkan Şen - Burak Yılmaz

HOLLANDA: Cillessen, Wiel, Vrij, Martins Indi, Blind, Clasie, Nigel de Jong, Sneijder, Narsingh, Huntelaar, Afellay


MAÇ ÖNCESİ SICAK GÖRÜNTÜLER

Karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımımız'ın eski teknik direktörü Guus Hiddink, sahaya çıkar çıkmaz önce Hamit Altıntop'un, ardından Emre Belözoğlu'nun yanına gidip, onlara 'hoşgeldin' dedi ve bir süre sohbet etti. Hiddink daha sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya gelip, sıcak görüntüler verdi.

Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı Wesley sneijder ise karşılaşma öncesi seremonide Galatasaray'dan takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'a sarıldıktan sonra kenara gelerek, sarı kırmızılı kulübün masör Uğur Durul'a selam verdi.

\"\"

TÜRK TARAFTARLARDAN SNEIJDER'E SEVGİ SELİ

Amsterdam Arena'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada tribünlerde yer alan Türk taraftarlar, oyuncu isimlerinin anons edildiği sırada Hollandalı futbolcuları ıslıklarken, yalnızca 30 yaşındaki Sneijder'e ayrıcalık tanıdı. Gurbetçi taraftarlar, futbol yaşantısını ülkemizde Galatasaray forması altında sürdüren deneyimli oyuncunun adı anons edilince alkış yağmuruna tuttu.

HERKESİ DIRK KUYT KARŞILIYOR 

Milli Takım formasını 103 kez giyen ve 24 kez de gol atma başarısı göstererek Hollanda futbolunun efsane isimlerinden biri olan Dirk Kuyt’un resmi Amsterdam Arena’nın duvarlarını süslüyor. Amsterdam Arena Stadı’nın medya ve VIP girişinde Dirk Kuyt’un dev resmi futbolseverleri karşılıyor. 

AMSTERDAM ARENA'DA HEYECAN BAŞLADI

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda - Türkiye maçına az bir süre kala her iki ülke taraftarları stat etrafını doldurmaya başladı. Havanın fırtınalı ve soğuk olmasına aldırmayan taraftarlar, Amsterdam Arena'nın etrafında maç saatini bekliyorlar. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen gurbetçiler maçtan çok umutlu. Skor ile ilgili tahminde bulunan taraftarların hemen hemen hepsi galibiyetten emin.
  
EMRE VE HAMİT ISINMA İDMANINA NİYE ÇIKMADI?

A Milli Takımımız'ın futbolcuları maçtan yaklaşık 40 dakika önce sahaya çıkarak ısınma antrenmanı yaptı. Bu çalışmaya, ilk 11'de yer almayan futbolculardan Emre Belözoğlu ve Hamit Altıntop çıkmadı. Bu durum kafalarda soru işaretleri oluştururken, çeşitli iddialar ortaya atıldı. Özellikle Emre Belözoğlu'nun durumu çok tartışıldı. Bazıları Emre'nin ilk 11'de olmayınca moralinin bozulduğunu ve bu yüzden ısınmaya çıkmadığını iddia etti. Bazıları ise, Emre'nin tribündeki Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının tepkilerinden çekindiği için ısınmadığını öne sürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.