Hava Durumu

Sağlık Bakanı'ndan ilaç krizine ilişkin flaş açıklama

Sağlık Bakanlığı ile eczacılar arasında yaşanan 'protokol krizi' ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum" diyerek, protokolün bu akşam veya yarın sabah imzalanabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanı'ndan ilaç krizine ilişkin flaş açıklama
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin, "Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim. Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin Müezzinoğlu, "Eczacılar ciddi düzeyde kamu hizmeti görevini görüyorlar. Burada çok uyumlu iyi niyetli bir süreci bugüne getirdik. Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim. Arada çok önemli bir anlaşmazlık alanı kalmadığını da düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşımıza bedel ödetmeden sıkıntıya sokmadan bu sıkıntıyı aşabileceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.