Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alımında flaş gelişme!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: "2020-KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamaları 30 Kasım Pazartesi günü açıklayacağız. Sağlık Bakanlığının 12 bin sözleşmeli pozisyonuna tercihleri ise 1-7 Aralık tarihleri arasında alacağız."

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alımında flaş gelişme!

Sağlık Bakanlığı'na alınacak 12 bin personelin hemşire, ebe ve sağlık teknikeri olacağını açıklayan Bakan Koca, alımların merkezi yerleştirme ile yapılacağını söyledi. Sağlıkçı alımlarında 'mülakat' olmayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce alınacağı açıklanan 12 bin sağlık personelinin 7 bininin hemşire, bin 700'ünün ebe, 2 bin 864'ünün sağlık teknikeri/teknisyeni olacağını söyledi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin detayları duyurdu.

'Listeler teslim edildi'

Alım yapılacak personelin il ve sağlık tesisi dağılımının yer aldığı listelerin ÖSYM Başkanlığı'na teslim edildiğini belirten Koca, "7 bini hemşire, bin 700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak" bilgini paylaştı.

Duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM'nin internet adresinden takip edilebileceğini aktaran Koca, "Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak atamalarda mülakat olmayacak. Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.