Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı'ndan hayati tehlikesi bulunan Aref hakkında açıklama

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanlığı'ndan hayati tehlikesi bulunan Aref hakkında açıklama

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aref Ghafouri'nin 15 Temmuz 2018 tarihinde Antalya'da evinde beslediği Naja Haje Legionnis (Moroccon Cobra) yılanı tarafından ısırıldığı belirtilerek söz konusu olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

MISIR'A SEVK EDİLDİ

Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir.

"ARAŞTIRMALAR YAPILARAK ÖZEL UÇAK AYARLANDI"

Aref Ghafouri'nin, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisine başlandığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir. Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda andidotun Mısır'da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır'a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır.

Mısır'ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine bir yandan Dışişleri Bakanlığımız ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz temaslarını sürdürmüş, diğer yandan da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, antidot temini için Fransa ile temasa geçmiştir.

"NAKİL KONUSUNDA TÜM ENGELLER KALDIRILDI"

Yapılan çalışmalar neticesinde, reçete, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Fransa'daki Pasteur Enstitüsü'ne ulaştırılmış, ancak adı geçen kuruluşun antidot üretimini 3 yıl önce sonlandırdığı anlaşılmıştır. Buna rağmen, Fransa'da antidot olup olmadığı araştırmasına devam edilmiştir" Bu arada, Dışişleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün Mısır'la yürüttüğü çalışmalar sonuç verdiği kaydedilerek hastanın Mısır'a nakli hususunda engellerin kaldırıldığı vurgulandı.

"Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutulan hastanın, hastaneden edinilen bilgilere göre sevk öncesi genel durumu; "Hastaya, kobra ısırığı maruziyetinden dolayı antidotunun uygulanması gerekmektedir. Hastanın hemogramı stabil biyokimyasında kreatin kinaz 230'dan 659'a ilerlemiş olup, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri diğer kan tetkikleri normaldir ve vitalleri stabil izlenmiştir. Sağ ön kolda şişlik ödem mevcut olup, nekroz yoktur" şeklindedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.