Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı'ndan KKKA uyarısı!

Sağlık Bakanlığı, kene ile bulaşan ve tehlikeli bir enfeksiyon hastalığı olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili uyarı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanlığı'ndan KKKA uyarısı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tehlikeli bir enfeksiyon hastalığı olan ve dünyada 30'un üzerinde ülkede görülen KKKA hastalığının ülkemizde ise çoğunlukla İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yoğunlaştığına dikkat çekilerek, Türkiye'de KKKA ile mücadele için ciddi tedbirler alındığı vurgulandı. Hastaların takibi için sürveyans sistemi kurulduğu ve bölge merkezleri oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, hastalığın teşhisi için laboratuvar alt yapısının güçlendirildiği bildirildi. Kişisel korunma önlemlerinin hastalığın kontrolü için oldukça önemli olduğu vurgulanarak, KKKA'ya yönelik afiş, broşür, TV spot filmi, belgesel, çocuklara yönelik animasyon filmi gibi eğitim materyalleri hazırlandığı belirtildi. Bakanlık tarafından KKKA'ya yönelik yayımlanan uyarılar ve alınacak önlemler ise şu şekilde sıralandı:

Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara giderken vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalıdır. Kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.