Hava Durumu

Sağlık-Sen referandum kararını açıkladı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Dün olduğu gibi bugün de gövdemizi taşın altına koyacak ve tercihimizi 'evet'ten yana kullanacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık-Sen referandum kararını açıkladı

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen ve Sağlık-Sen'in ortaklaşa düzenlediği "Memur-Sen'e davet, tercih evet" konulu toplantı bir otelde yapıldı. Uludağ Üniversitesi ve Tıp Fakültesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Kredi Yurtlar Kurumu sendika delegelerinin ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Darbe dönemlerinin bitmesini istemiyorlar. Önümüzdeki dönemde Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de gövdemizi taşın altına koyacağız ve tercihimizi 'evet'ten yana kullanacağız. 81 vilayeti Memur-Sen ailesi olarak adım adım gezeceğiz. Bu süreçte ülkemizin geleceği için evet kampanyasına sonuna kadar destek vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 63 hükümetin değiştiğini dile getiren Memiş, "Hükümetler ortalama 15 -18 aylık dönemlerle görev yapabilmişlerdir. Geçtiğimiz ay Afrika'daydım ve 'Afrika'da hükümetler ne kadar sürer' diye sordum 6 ay diye cevap verdiler. Maalesef Afrika ile yarışan bir ülkeyiz. Bakın ABD tarihi 240 yıllık bir ülke olmasına rağmen daha 45'inci başkanını yeni seçti. Türkiye istikrarı, güçlü ülke olmasını istemeyenler, Türkiye'nin Suriye politikasında yer almasını istemeyenler bu süreçte aynı cephede mücadele etmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Bu anayasa düzenlemesine Türkiye'nin istikbali açısından dönüm noktası olarak bakıyoruz. Sayın başbakanımız anayasa oylaması tamamlandıktan sonra bir grup toplantısı yaptı. Dedi ki 'Arkadaşlar 15 yıldan beri iktidardayız. Öyle büyük değişiklikler, devrimler, reformlar yaptık ki ama bunların içinde bana sorsanız en önemli değişiklik budur' dedi. Türkiye'nin bir daha vesayet güruhu tarafından boğulmaması, milletin ötekileştirilmemesi, elde edilen kazanımların ortadan kaldırılmaması için bu değişikliğin mutlaka geçmesi gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.