Hava Durumu

Sahiller sağlıklı altyapıya kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahillere yeni bir vizyon kazandırırken sağlıklı bir altyapı için bu bölgeleri içme suyu hatlarının ardından kanalizasyon, yağmursuyu hatları ve arıtma tesisleri ile donatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahiller sağlıklı altyapıya kavuşuyor
Bursa’nın sahip olduğu en önemli değerlerden biri olmasına rağmen bugüne kadar özellikle turizmde yeteri kadar öne çıkamayan sahiller, Büyükşehir Belediye tarafından uygulanan vizyonel projelerle nakış gibi işleniyor. Gemlik ve Mudanya sahillerinde uygulanan sahil düzenleme projeleri hızla devam ederken, bu bölgeler de yıllar sonra sağlıklı bir altyapıya kavuşuyor. Gemlik’in Gemsaz ve Kumsaz bölgesi sağlıklı içme suyuna kavuşurken, şimdi de kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile Kumsaz’a yapılacak arıtma tesisi çalışmalarına hız verildi.

SAHİLLER PIRIL PIRIL OLACAK

Kumsaz’da devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sahillerdeki üst yapı çalışmaları devam ederken, altyapının da sağlıklı hale getirilmesi için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, 17 ilçede 1070 mahallede çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini vurguladı.

Sahil projesi kapsamında Gemlik’in Kurşunlu, Kumsaz ve Gemsaz bölgelerinin yerleşim alanı olarak plana işlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Planlamanın ardından bu bölgelerin sağlıklı altyapıya kavuşturulmasına çalışmalarına da hız verdik. Gemsaz bölgesinde içme suyu ve kanalizasyon hatları bitti, yağmur ve sel suyu hatları döşeniyor. Kumsaz’da da içme suyu hatları bitti, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bölgeye özel dış ortamdan etkilenmeyecek poliüretan malzemeler kullanıyor. Böylelikle altyapıda yıllarca hiçbir sorun yaşanmayacak. Ayrıca atıkların doğrudan denize deşarjını önlemek için kolektör çalışmaları yapılıyordu. Şimdi yine Kumsaz bölgesine bir de arıtma tesisi yapıyoruz. Böylelikle tüm sahillerimiz artık pırıl pırıl olacak. Bölge halkının onlarca yıldır beklediği sağlıklı altyapı da tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.