Hava Durumu

Sahte Şeyh'e ahiret vaadiyle binlerce lira para ödemişler

Onlarca kişiyi ‘dini duygularını istismar ederek’ dolandırmaktan yargılanan emekli anaokulu öğretmeni Türkan B., 3 yıl 1 ay hapse mahkûm edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2015 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2015 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahte Şeyh'e ahiret vaadiyle binlerce lira para ödemişler

Bir üniversitede dekan olan Prof. Dr. S.G.A.’nın şikâyeti üzerine Türkan B. ve şeyh olduğu iddia edilen Zekeriya K. hakkında Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’indedava açıldı.

Dekan ifadesinde, 10 yıl boyunca yaklaşık 500 bin lira para, 50 bin lira değerinde ziynet eşyası, Ankara’da dairesinden satışıyla elde edilen parayı şüphelilere kaptırdığını beyan etti. 24 Aralık’taki karar duruşmasında, mağdurlar da ifade verdi. 



EĞİTİMLİ MAĞDURLAR

Mağdurların beyanları, aralarında doktor, avukat, mühendis ve işkadınlarının da bulunduğu eğitimli şahısların, aynı yöntemle dolandırıldıklarını ortaya koydu. Bir mağdur, “Okuldaki öğretmenleri ve tanıdıklarını cemaate çekiyordu. Anaokulu öğretmeni olduğu için sınıfındaki çocukların anneleriyle irtibat kuruyordu. Etkileyici vaazlar vererek kadınları ağına düşüyordu” dedi. Zekeriya K. beraat ederken Türkan B., 3 yıl 1 ay hapis, 5 bin lira para cezasına mahkûm edildi.

‘Öldüğünüzde şeyhimiz yanınızda olacak’

Mağdurlardan biri kadının kurbanlarını hangi sözlerle ağına düşürdüğünü anlattı. Buna göre, Türkan B. ev toplantılarında, “Öbür dünyaya hiçbir şey götüremeyeceksiniz. Öldüğünüzde mezara konurken şeyhimiz yanınıza gelecek ve sizin adınıza şahitlik yapacak.  Bu parayı bana verin şeyhime götüreyim ve sizin adınıza hayırlar yapalım” diyerek para topluyordu.



Delil fotoğraf

‘Şeyh’ olarak adlandırılan Zekeriya K. suçlamaları reddederek sanık Türkan B.’yi tanımadığını söyledi. Mahkemeye, Zekeriya K. ve Türkan B.'yi birlikte gösteren fotoğraf delil olarak sunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.