Hava Durumu

Sahte taksi çetesi çökertildi

Kiraladıkları otomobilleri sarıya boyatıp sahte plaka takarak taksicilik yapan çete çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2013 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahte taksi çetesi çökertildi

Maltepe, Kartal, Ümraniye, Pendik’te Rent a Car’dan aldıkları araçları sarıya boyayıp ve sahte plaka takarak taksicilik yapan çete, Anadolu yakasında bir müşterinin taksicinin sahte para verdiği ihbarı üzerine çökertildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, müşteriden gelen ihbar üzerine çeteyi 3 ay takibe aldı. Takip sonucunda güvenlik güçleri, 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6’sı serbest kalırken 6’sı adliyeye sevk edildi.

Liderliğini C.K.’nin (38) yaptığı ileri sürülen şebekenin, bu yöntemle 3 aracı sarıya boyatarak ticariye çevirdiği öğrenildi. Sahte plaka da kullanan şahısların ikametgahlarında yapılan aramada 6 çift sahte plaka, 350 TL sahte para, uyuşturucu madde, 2 tabanca, çalıntı motosiklet ve kiraladıkları 3 taksiye el konuldu.

Araçları kiralarken sahte kimlik kullanan şahısların, uyuşturucu maddeyi ve sahte parayı araç içinde sakladıkları tespit edildi.
24 suç kaydı bulunan C.K. ile 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıslar emniyetten çıkarken, C.K.'nin basın mensuplarına tekme atması ve ekip otosuna kafa atması ise dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.