Hava Durumu

Sahte WhatsApp uygulamasına dikkat!

Kötü amaçlı sahte WhatsApp uygulaması WhatsApp Plus'ın, kullanıcıların cihazlarına virüs bulaştırarak fotoğraflar ve telefon numaraları gibi kişisel verileri çaldığı ortaya çıktı. WhatsApp Plus, rehber, fotoğraflar, mesajlar gibi tüm kişisel verilerinizi üçüncü kişilere gönderiyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahte WhatsApp uygulamasına dikkat!

Kötü amaçlı yazılım Android uygulamaları uzun yıllardan beri var ve kendileri saygın uygulamalar ile maskeliyorlar. Google, Android ve Google Play Store'da çeşitli yeni özellikler kullanıma sunsa da, platformdaki kötü amaçlı yazılımlar hızla yayılıyor.

Şimdi, bu büyüyen listeye yeni bir ad daha eklendi. MalwareBytes istihbarat analisti Nathan Collier, WhatsApp'ı taklit eden kötü amaçlı bir uygulama hakkında daha önceki bir raporu doğruladı. MalwareBytes'e göre, WhatsApp Plus uygulaması ilk olarak 2017 ortasında görüldü. Sahte WhatsApp uygulaması WhatsApp Plus, kullanıcıların cihazlarına virüs bulaştırarak fotoğraflar ve telefon numaraları gibi kişisel verilerini ele geçiriyor.

'WhatsApp Plus' olarak adlandırılan yazılım, VirusTotal tarafından kötü amaçlı yazılım olarak işaretlendi. Uygulama, Android telefonlarından fotoğraf ve telefon numaraları dahil olmak üzere kişisel bilgileri çalma potansiyeline sahip. Collier'e göre, WhatsApp Plus Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB kod adlı kötücül bir yazılım.

Uygulamanın yüklenmesi kullanıcıyı, daha gelişmiş bir WhatsApp sürümü ve 'ek' özellikleri listeleyen Arapça bir web sayfasına götürüyor. Bu özelliklerin çoğu, görünüşte arkadaşlarının ve kişilerinin WhatsApp etkinliğini 'gizleme' yeteneğine işaret ediyorç. Ancak, ilginç bir şekilde, sahte uygulamanın her sürümü kullanıcıları Collier'ın dediği Arapça web sayfasına yönlendiriyor.

WhatsApp Plus gibi virüslü uygulamalardan nasıl korunabilirsiniz?

Android'deki kötü amaçlı yazılım durumu, daha iyi hale gelmeden önce daha da kötüleşeceğinden, akıllı telefon kullanıcıları, uygulamaları ve oyunları indirmek için Google Play Store'a sadık kalmalı. Her ne olursa olsun bilmedeiğiniz uygulamaları indirmeyin. Güvenliğinizi garanti edemeyebilirler.

Bunun standart sürüm uygulamaların geliştirilmiş versiyonu asla ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulmaz. Özellikleri ne olursa olsun siz sadece orijinal uygulamaları indirin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.