Hava Durumu

Şaka değil gerçek! 28 il için kar uyarısı

Türkiye baharı beklerken kışa geri dönüyor. Meteoroloji 28 il için kuvvetli kar uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şaka değil gerçek! 28 il için kar uyarısı

Türkiye güneşli havaları beklerken Meteoroloji'den gelen haberler can sıkacağa benziyor. Yapılan son uyarılara göre 28 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

İÇ ANADOLU KAR ALTINDA KALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Hava durumu tahminlerine göre, bugün İç Anadolu bölgesi tamamen kar altında olacak. Yağış beklenen iller ise şöyle: Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis.

MARMARA YAĞMURLU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Isparta, Hatay, Çankırı ve Kırşehir çevreleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle hafif kuvvette olacak yağışların Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek.

İSTANBUL'DA KAR SÜRPRİZİ

İstanbul'da sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Mart ayında lapa lapa yağan kar İstanbulluları şaşkına çevirdi.

YOLLAR KAPANDI

Van, Bitlis, Hakkari ile Muş'ta kar ve tipi dolayısıyla 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Yüksekova İlçesinde gece saatlerinde başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi. Esnaf ve vatandaş iş yeri ve evlerinin önünde biriken karı temizledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.