Hava Durumu

Saldırganın üstünden ölüm listesi çıktı

Paris terörle mücadele savcısı François Molins, başkentin kuzeybatısında dün gece bir polis ve eşini öldüren saldırganın üzerinden, suikast düzenlenecek başka kişilerin listesinin çıktığını açıkladı. Aralarında şarkıcı, gazeteci ve polis olan ünlü isimler var.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırganın üstünden ölüm listesi çıktı
Saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili bir basın  toplantısı düzenleyen Molins, ''Polis saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra  üzerinde suikast düzenlenecek, aralarında şarkıcı, gazeteci ve polis olmak üzere  önemli şahısların da isimlerinin yer aldığı bir listeyi ele geçirdi.'' dedi.  Savcı, bu kişilerin kimlikleri hakkında basına bir bilgi vermedi.

Teslim olmayı reddeden saldırganın, kendisini ikna etmeye çalışan  polise terör örgütü IŞİD'e bağlı olduğunu söylediğini belirten Molins,  ''Saldırgan etkisiz hale getirilmeden önce polise IŞİD lideri Ebubekir  el-Bağdadi'nin, 'zalimleri evlerinde aileleriyle öldürün' çağrısına yanıt  verdiğini söyledi" diye konuştu.

Fransız savcı, saldırı ile ilgili olarak üç kişinin poliste  sorgulandığını bildirdi.

Bu arada, saldırganın, polisi ve eşini öldürdükten sonra sosyal  paylaşım sitesinden görüntülü mesaj yayınlayarak, ''Euro 2016'yı mezarlığa  çevireceğiz'' dediği bildirildi.

Polis operasyonu sonucu öldürülen 25 yaşındaki Larossi Abballa, 2013  yılında Pakistan'da faaliyet gösteren bir terör örgütüne üye olmak suçundan 6 ayı  tecilli 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Paris'in kuzeybatısındaki Magnanville adlı banliyöde yaşanan olayda iş  çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda  birçok bıçak darbesi alarak öldürülmüştü. Saldırgan, polis memurunu öldürdükten  sonra binaya girerek polis memurunun eşi ve çocuklarını rehin almıştı.

Polisle  saldırgan arasındaki pazarlığın sonuç vermemesi üzerine özel ekip, rehinelerin  bulunduğu eve baskın düzenlenmişti. Operasyonda saldırgan öldürülürken, polis  memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Operasyonda, öldürülen polis çiftin çocukları sağ kurtarılmıştı.
  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.