Hava Durumu

Saldırı hazırlığındaki kadın ve erkek sokakta yakalandı

İngiltere Birmingham'da gerçekleşen nefes kesici operasyonda, gizli servis ajanları ve polis ekipleri kırmızı bir aracın önünü kesti. Maske takmış polislerin baskınında kadın ve erkeğe yere yatmaları için bağırılıyor, şüphelilerden birinin üstüne dört polis birden atlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırı hazırlığındaki kadın ve erkek sokakta yakalandı

Görüntüler, İngiltere'nin orta kesimindeki Birmingham kentinde çekildi. İngiliz gizli servis ajanları ve polis ekipleri, terör saldırısı hazırlığındaki iki genci sokak ortasında baskın yaparak yakaladı.

Güpegündüz gerçekleşen baskında yakalanan erkek ve kadının yaşları 21 ile 23. Kırmızı bir otomobilin önünü kesen ajanlar, aracın içindeki şüphelilere dışarı çıkıp yere yatmaları için bağırıyor.

Maskeli terörle mücadele ekiplerinin yer aldığı operasyonda, şüphelilerden birinin üzerine dört polisin atladığı görülüyor.

Yerel basına konuşan görgü tanıkları, operasyona katılan çok sayıda polisin doğrudan şüphelilere silah doğrulttuğunu söylüyor.

Yerel basın, ayrıca heyecan yaratan gözaltı görüntülerinin yanında ekiplerin Alum Rock bölgesinde beş evi ve işyerini daha aradığını aktarıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen hafta düzenlenen terör saldırısında biri polis dört can kaybı meydana gelmişti. Andrew Russell olan ismini Halit Mesud olarak değiştiren ve sonradan Müslüman olan İngiliz saldırgan, aracıyla Westminster Köprüsü üstündeki yayaları ezip geçmişti. Kiralık cipi 122 kilometre hızla yayaların üstüne süren Mesud, köprüyü geçip parlamento binasının bahçe duvarına çarparak durmuştu. Parlamento önündeki bir polisi bıçaklayan saldırgan, diğer polisler tarafından binaya doğru yöneldiği sırada vurulmuştu.

Saldırı sırasında köprü üstündeki bazı siviller Thames Nehri'ne düşmüş ve sudan canlı olarak çıkmayı başarmıştı. 50'yi aşkın yaralı arasında Romanya, Güney Kore, ABD gibi ülkelerden turistler de vardı.

Yalnızca İngiltere'yi değil bütün dünyayı şoke eden saldırının ardından polis Birmingham kentinde çok sayıda adrese baskın yapmış ve en az sekiz şüpheliyi gözaltına almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.