Hava Durumu

Saldırı iddiası: Kökü paralel yapı

Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak, 20 Ağustos 2015’te uğradığı silahlı saldırıyla ilgili davada, “Bu işin arkasında FETÖ olduğunu daha önce de söyledik. Net bir mesaj verilmek istendi. Fatih Üniversitesi’nin önünde yapıldı olay. Biz FETÖ’yle en çok uğraşan medyayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 06:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 06:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırı iddiası: Kökü paralel yapı
Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Murat Sancak’ın yanı sıra tutuksuz sanık Zeki Yılmaz ile tutuklu sanıklar Hüseyin Çaydavul, Okan Karakuş ve Turgut Üney katıldı. Mahkeme, gizli tanık Deniz Arı’nın tanıklıktan çekildiğini belirtti. Heyet, diğer gizli tanık Jale Ata’nın da dinlenilmesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Sanıklar Hüseyin Çaydavul ve Okan Karakuş, saldırıyı gerçekleştirdiklerini kabul ederken hedeflerinin Murat Sancak olmadığını iddia ettiler. 

Murat Sancak ise ifadesinde özetle şunları söyledi:
“Biz yaptık diyorlar ama bu şahısları tanımam. Adam öldürmeye yönelik bir olay. Aracın ön camında 14 isabet var. Piyasada beni Ethem Sancak’ın oğlu olarak bilirler. Ethem Sancak’a ‘Sana evlat acısı yaşatacağız’ diye tehdit mektubu gönderilmişti. Savcılığa başvurmuştuk. Yapanlar 3 kişiydi. Bu kişiler değillerdi. Kökü paralel yapıya kadar uzanan, FETÖ’yle bağlantısı olduğunu düşündüğüm başkaları tarafından ihale edilerek eylemin tarafıma yapıldığı düşüncesindeyim. Terör olayı araştırırken Asayiş’in adamları götürmesi. Amaç basit bir konuya bağlamak. Kendisini kurşunlattı, kumar yüzünden yazıldı. Nerede oynamışım, kime kaybetmişim.”

Savcı mütalaasında, saldırıyı soruşturan polislerin tespit edilmesini, 15 Temmuz’dan sonra durumlarında bir değişiklik olup olmadığının sorulmasını talep etti. Mahkeme talebi reddetti. 

SİLAHIMI BOZMUŞLAR

'Benim silahıma da önceden müdahale edilmiş. Bozulmuş. İyi bir silahtır. İçinde kırılan parçanın düşmeyle kırılması mümkün değil.'

EMNİYET ‘KRİMİNAL’ DEMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden 17 Ekim 2015’te yapılan açıklamada, “Saldırıyı gerçekleştirenlerin 3 kişi oldukları ve ilimizdeki ‘Kriminal’ bir grupla iltisaklı kişilerden oldukları anlaşılmıştır” denilmişti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.