Hava Durumu

Salgında ofis malzemeleri 'eve teslim' oldu

Uzaktan çalışma modeliyle birlikte, ofis malzemelerinde teslimat adresi 'ev' oldu. Ofis malzemesi satan online platformlardaki bireysel alımlarda büyük miktarda artış var

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salgında ofis malzemeleri 'eve teslim' oldu

Kovid-19 salgınıyla birlikte alınan önlemler kapsamında şirketlerin tercih ettiği uzaktan çalışma modeli, bazı firmalar tarafından kalıcı hale geliyor. Uzaktan çalışma modeliyle birlikte online ofis malzemesi satışı yapan platformlardan da bireysel satın alımlarda artış yaşanıyor. Ofislerin eve geçmesiyle birlikte kurumsal alımlarda düşüş yaşanırken, ofis malzemesi satışı yapan platformlar bu açığı yeni ürünleri satışa açarak bireysel alıcılara ulaşıp kapatmaya çalışıyor.

Yüzde 50 artış

Ofix.com Kurucu Ortağı Alptekin Yıldız, Mart 2020'de önceki aya göre ofis kırtasiye malzemeleri satışı yüzde 22 azalırken, temizlik ve hijyen grubu ürünlerin satışlarında yüzde 49 artış yaşandığını belirtti. Evlere alınan çalışma koltuklarının satış oranının yaklaşık yüzde 50 arttığına değinen Yıldız, "Bu dönemde evler hem okul, hem de ofis olurken, ofis malzemelerinde ciddi bir düşüş yaşamadık. Özellikle yazıcı, kartuş, tekerlekli ofis sandalyesi, ergonomi ürünleri gibi ürünlerde de bir artış var. Evine dosya kâğıdı, tel zımba sipariş edenlerin sayısı artmaya devam ediyor" dedi.

'Fırsata dönüşür'

Yıldız, salgınla birlikte bireysel kanalda satışın iki kat arttığını söyledi.

Özellikle ofislerin evlere geçmesiyle birlikte kurumsal alımların düşüşünü, evlere yönelen bireysel kullanıcılara ulaşarak açığı kapatmaya çalıştıklarını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"Salgın döneminde krizler çoğu zaman birçok şirket için fırsata dönüşebilir. Kurumsal firmalara hizmet verirken bireysele de yönelerek evleri hedeflemek doğru bir strateji oldu. Bireysel müşterilere yeni ürünleri satışa açarak açığı kapatmaya çalıştık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.