Hava Durumu

Salladık, yıkamadık

Play-off çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe'ye konuk olan TOFAŞ, güçlü rakibi karşı-sında hatalarının kurbanı oldu ve parkeden 16 sayı farkla mağlup ayrılarak seride 1-0 geriye düştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salladık, yıkamadık

Spor Toto Süper Lig play-off çeyrek final ilk maçında TOFAŞ, Avrupa şampiyonu Fenerbahçe'ye konuk oldu. Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya Barış Ermiş, Yiğit Arslan, Kaya Peker, Vasilije Micic ve Christopher Copeland beşiyle başlayan Bursa ekibi, ilk sayılarını Sammy Mejia ile buldu. Copeland ve Micic'in üçlükleriyle 5. dakikada rakibine 12-17 üstünlük kuran Mavi Beyazlılar, Vesely ve Sloukas'ın basketlerine engel olamayınca fark bir anda kapandı. İlk çeyreği 22-23 önde geçen TOFAŞ, ikinci periyoda etkili başlayan Sarı Lacivertlilerin öne geçmesini engelleyemedi.

SONUNU GETİREMEDİ

Bogdanoviç ve Melih Mahmutoğlu'nun da skora katkı yapmasıyla 18. dakikada durum 41-31'e gelse de temsilcimiz, Micic ve Yiğit Arslan'ın üç sayılık basketleriyle soyunma odasına girerken farkı 7 sayıya çekti. İlk yarıyı 44-37 yenik kapatan TOFAŞ, üçüncü çeyrekte Barış Ermiş, Copeland ve Kaya Peker'in sayılarıyla farkın açılmasına izin vermedi. Yiğit Arslan'ın 3 sayılık basketi 27. dakikada skoru 56-52'ye getirirken, son çeyreğe Fenerbahçe 64-60 önde başladı. Dördüncü periyotta üst üste hatalar yapan ve farkın açılmasını engelleyemeyen TOFAŞ, parkeden 92-76 mağlup ayrıldı.

İki galibiyete ulaşan takımın adını üst tura yazdıracağı Spor Toto Süper Lig play-off çeyrek final serisinde ikinci maç 26 Mayıs Cuma günü Bursa'da oynanacak. Normal sezonu 8. sırada bitiren TOFAŞ ile lider Fenerbahçe arasındaki mücadele TOFAŞ Spor Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak. Bu maçta seriye denge gelmesi halinde turu atlayacak takım 28 Mayıs Pazar günü İstanbul'da belli olacak.(Ozan DEMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.