Hava Durumu

Samet Aybaba: Milli takım ego takımı oldu!

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba A Milli Takım'ın durumuyla ilgili konuştu Aybaba, "Lucescu tartışılıyor. Ben olsam ben de tartışılırım. Lucescu'yu oraya getirenleri de tartışmamız lazım. Milli takım ego takımı oldu. Herkes orada egosunu tatmin ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samet Aybaba: Milli takım ego takımı oldu!

REVİZYONA İHTİYAÇ VAR

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba A Milli Takım'daki kötü gidişi değerlendirdi. Milli Takım'ın bir revizyona ihtiyaç duyduğunu dile getiren Aybaba, "Her maçtan sonra milli takımda teknik direktörü başarısız bulmak çözüm değil. Birkaç oyuncu niye geldi ya da gitti diye de düşünmek çözüm değil. Maç maç bakmak işi çözmez. Bizim milli takımımızın bir revizyona ihtiyacı var. Bunun için de doğru isimleri tespit etmek lazım. Lucescu tartışılıyor. Ben olsam ben de tartışılırım. Doğru mu bu? Eğer uzun vadeli planlıyorsanız, tartışmamak lazım. Hayır, geçici olsun bu iki maçlık, üç maçlık olsun diyorsanız tartışalım o zaman. Futbolu yönetenleri de tartışmamız lazım. Lucescu'yu oraya getirenleri de tartışmamız lazım." dedi.

MİLLİ TAKIMI HERKES İSTER

Milli takımdaki sorunları sıralayan deneyimli çalıştırıcı, "Futbolda sıkıntı var. Bunu tetikleyen oyuncuların gurbetçi olması, Türk Milli Takımı nasıl algılayıp algılamaları gerektiğini bilmemeleri. İçeriden yetiştirdiğimiz oyuncuların sayısının az olması. Teknik direktörün bu ruhun dışından birinin olması gibi. Milli takım ego takımı oldu. Herkes orada egosunu tatmin ediyor." ifadelerini kullandı. Aybaba Milli Takım teknik direktörü olmak ister misiniz?" şeklindeki soruya, "Orada olmayı herkes ister. Orayı toparlamayı, doğru şeyler yapmayı. Bu sezon Milli Takım teknik direktörlerinin TL bazında çalışması konusunda karar alındı. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Dinlemiyorlar. Ama en sonunda bizim dediğimize geliyorlar." diye konuştu.

Futbolda ulemalar çok

Samet Aybaba VAR kararlarıyla ilgili görüşlerini aktardı. Tecrübeli çalıştırıcı, "Biz VAR'ı şöyle istiyorduk; Bir deneyelim, bakalım, ne getirecek, ne götürecek diye düşünüyorduk. Kısa sürede gerçekten çok şey götürdü. Herkes için adil ve adaletli bir sistem ortaya çıkacak, bu işi teknoloji çözecek diye düşünüyorduk. Ama öyle olmadı. Biz kimsenin hakkının yenmesini istemiyoruz. Ama iki pozisyonu bir araya getirdiğinde birinde farklı diğerinde farklı karar çıkıyor. Bu teknolojiyle böyle olmaması gerekiyor. Futbol anlık bir oyundur. Anlık mutluluk vardır, anlık üzüntü vardır. Sanki bizi biraz psikolojik rahatsızlığa soktu. Yeniden gözden geçirilme zamanı nedir bilmiyorum artık devre arası mı yoksa sezon sonu mu? Birisinin çıkıp VAR vazgeçilmez şeklinde laflar etmesine de gerek yok. Bizim futbolda çok ulema var. Onlar devamlı bir şeylerin peşinde. VAR'dan kimse vazgeçiremez diyorlar. O iş öyle değil. Futbol aklı karar verir ona." şeklinde görüş belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.