Hava Durumu

Şampiyon kaptan Ömer Erdoğan, Bursalı gençlerle buluştu

Bursaspor'un uzun yıllar kaptanlığını yapan ve şampiyonlukta büyük emeği olan Ömer Erdoğan gençlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şampiyon kaptan Ömer Erdoğan, Bursalı gençlerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen "Bursa'nın gençleri, sporun yıldızlarıyla buluşuyor" faaliyeti Bursaspor'un unutulmaz futbolcularından Ömer Erdoğan'ı gençlerle buluşturdu. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan ve genç yaştaki sporcuların büyük ilgi gösterdiği faaliyette Şampiyon Kaptan gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Spor yapan fertlerin yaptıkları işlerde daha başarılı olduğunu ifade eden Ömer Erdoğan, sporun gelişim çağındaki çocuklara olumlu katkılarının olduğunu söyledi. Sporun fedakarlık, çalışma disiplini, azim ve sağduyu gibi önemli özellikleri insana kazandırdığını söyleyen Erdoğan, "Herkes mutlaka bir sporla uğraşmalı. Sporla uğraşan bir birey zararlı alışkanlıklardan uzak kalacağı için en başta sağlıklı olacaktır. Bunun yanı sıra spor yapmak birçok güzelliği beraberinde getirir. Eğer takım sporu yapıyorsanız bunun en güzel kazancı arkadaşlık, sorumluluk bilinci, paylaşımcılık olur. Bu kazanımları her yerde sağlayamazsınız. Mutlaka profesyonel olarak spor yapmanıza gerek yok ama hayatınızda sporun bir yeri olsun" dedi.

"Bursa'daki gençler çok şanslı"

Bursa'daki gençlerin, diğer şehirlere nazaran çok daha fazla spor yapma imkanı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Türkiye'de tesisleşme açısından büyük bir atılım var. Bunun en güzel örneğini Bursa'da görüyoruz. Bursa'da çok sayıda spor tesisi var. Tesisleşme arttıkça gençlerin spora ilgisi artıyor. Aileler çocuklarını spor yapması için teşvik ediyor. Belediyeler amatör spor kulüplerine destek veriyor. Bursa'daki gençler çok şanslı, çünkü birçok önemli şehirlerde bile bu kadar spor tesisi ve spor yatırımı yok" ifadelerini kullandı.

Herkesin bir şeyleri başarabilecek gücünün olduğunu belirten Ömer Erdoğan, "Spor insana özgüven verir. Yukarılarda gördüğünüz insanlarda sizler gibi. Sizlerde başarabilirsiniz. Mutlaka bir hedefiniz olsun. Antrenörlerinizi, eğitmenlerinizi, öğretmenlerinizi iyi dinleyin, sabırla çalışın. Profesyonel sporcu da olsanız başka bir işle de uğraşsanız bu böyle. Hedefleriniz sizi ayakta tutacaktır. Spor kültürünü aldığınızda o sizi doğru şekilde yönlendirir ve hedefinize ulaşırsınız" diye konuştu.

"Bursa'yı çok seviyorum"

Futbolculuk dönemini ve Bursaspor'a geliş sürecini gençlere aktaran Ömer Erdoğan, Bursaspor'la hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi. "Bursa'daki atmosferi gördükten sonra her futbolcu Bursaspor'da oynamak ister" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursaspor'a gelmeden önce Türkiye'de ilk Erzurumspor'a transfer oldum. Oynadığım takımlarla Bursaspor deplasmanına geldiğimizde taraftarın coşkusu inanılmaz olurdu. Acaba bu taraftarın önünde oynamak nasıl olur diye düşünürdüm. 2006-2007 sezonunda nasip oldu Bursaspor'a geldim. Bursa'ya gelmek benim için birçok güzelliğin başlangıcı oldu. Çocuklarım burada gözlerini açtı. Güzel dostluklar edindim. Burada şampiyonluğu yaşadım. Bursaspor gibi bir takımın kaptanlığını yapmak nasip oldu. Ailem ve ben Bursa'yı çok seviyoruz. Artık Bursa'ya yerleştik. Hayatımızı burada sürdürmek istiyorum. Böyle güzel bir şehre sporda hizmet etmenin mutluluğunu yaşadım. Artık Bursalıyım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.